Ardei umpluti cu carne tocata

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:20

O reteta traditionala taraneasca!

Ingrediente

Carne tocata 600 gr
Ardei gras 1,5 kg
Rosii decojite in bulion 400 gr
Orez 150 gr
Ceapa 300 gr
Oua 2
Faina 50 gr
Pasta tomate 50gr
Verdeata 50 gr
Smantana 250 gr
Sare 20 gr
Piper 2 gr


Mod de preparare


Ardeii se spala, se curata de cotor si seminte.
Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Orezul se spala si el, iar carnea tocata se amesteca cu orez, cepa, oua, verdeata si se condimenteaza. Se umplu ardeii si se trec prin faina cu partea unde s-au umplut.
Se aseaza intr-o cratita unde se pune apa fierbinte.

Apoi se baga la cuptor timp de 40 de minute. Dupa, se adauga pasta de tomate si rosiile decojite.
Se mai fierb inca 20 de minute. Ardeii se servesc calzi cu smantana si verdeata pe deasupra.


 

Taguri: