Ingrediente
8 ardei mari
O ceapa mare
O cana suc de rosii
Ulei de masline
250 g orez cu bob lung
300g ciuperci
O mana de nuci sau migdale
O legatura de verdeata
Sare, piper
Mod de preparare
Se taie capacul la ardei, se scobesc cu grija, se oparesc si se pun la scurs pe o farfurie.
Se toaca ceapa foarte fin si se pune la calit in uleiul de masline incins pana se inmoaie.
Peste ceapa calita se pune orezul si o ceasca din sosul de rosii, lasandu-se sa fiarba circa 10 minute pentru ca orezul sa absoarba excesul de lichid.
Se ia de pe foc, se amesteca cu ciupercile tocate si cu nucile zdrobite, se presara sare si piper dupa gust.
Cu o lingura se umplu ardeii grasi cu aceasta compozitie si se pun capacele deasupra
Se aseaza intr-o cratita sau tava corespunzatoare ca dimensiuni, se toarna cealalta ceasca de sos
Cand lichidul din cratita incepe sa fiarba se reduce caldura si se coace pana cand ardeii capata un aspect caramelizat.