Are 19 ani si MANANCA DOAR PIZZA de 8 ani! Vezi de ce

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 20 oct 2020, 19:15

Sophie Ray, in varsta de 19 ani, nu a mai mancat nimic altceva in afara de pizza Margherita in ultimii opt ani.

Fata nu a mai avut un pranz normal de la varsta de doi ani, iar de cand a implinit 11 ani a inceput sa consume doar pizza. Adolescenta spune ca acum i se face rau daca mananca orice altceva in afara de pizza Margherita.

 

Sophie sufera de o boala rara din cauza careia practic are fobie fata de aproape orice tip de mancare. Problemele fetei au inceput atunci cand la doi ani a suferit o tulburare stomacala. In

urma bolii Sophie a inceput sa se teama de mancare si nu putea savura decat paste cu branza, chipsuri si unele sandvisuri. De la varsta de 11 ani adolescenta nu mai mananca nimic in afara de pizza fara topping.

 

"Iubesc pizza. Am inceput sa consum doar anumite mancaruri cand aveam doi ani. Mama spune ca dupa ce am fost foarte bolnava a inceput sa-mi fie frica sa mananc, deoarece credeam ca mancarea mi-a provocat boala.

Am inceput usor usor sa mananc paste sau chipsuri, iar la 11 ani am prins curaj si am incercat pizza. De atunci numai asta mananc, cateodata chiar si de trei ori pe zi. Daca nu apuc sa mananc pizza inainte sa plec la scoala nu mananc toata ziua, pentru ca nu pot consuma altceva. trebuie sa aiba branza si rosii si sa fie calda. Nimic altceva", spune fata.

 

Sophie nu s-a atins nici de fructe sau legume de ani de zile si spune ca gandul unui regim alimentar variat o infioara. Foarte

rar adolescenta incearca paste, chipsuri sau branza simpla, insa este atat de dependenta de pizza incat cea mai mica schimbare ii face rau.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

 

"Multa lume crede ca ceea ce fac este un moft, insa ce

am eu este o fobie. Cand imi spui sa mananc altceva este ca si cum i-ai spune cuiva care uraste paianjenii sa tina unul in mana. Cu cat mancarea are mai multe ingrediente cu atat o gasesc mai inspaimantatoare. Un mic dejun normal ar fi cel mai mare cosmar al meu. Mie mi se face rau numai cand ma uit la el", mai spune Sophie.

 

Adolescenta a vizitat un specialist in urma cu doi ani care a incercat sa o incurajeze sa incerce noi mancaruri.

Fata spune ca, desi sedintele au ajutat-o sa nu mai simta aceeasi frica, tot nu se simte capabila sa varieze dieta.

 

"Ma simt uneori deprimata din cauza bolii pe care o am. Iesitul in oras la cina cu familia sau prietenii este un cosmar pentru mine, de aceea de cele mai multe ori nu merg. Stiu ca dieta mea dauneaza sanatatii si chiar as vrea sa mananc normal, insa o schimbare dupa atatia ani este foarte, foarte grea", mai spune fata.

 

Taguri: