„Are absolut tot ce îi trebuie!”. Replica tăioasă a președintelui CS Dinamo după ce David Popovici a spus în ce condiții grele se antreaza în România

Autor: Andrei Costanda

Ionuț Popa, președintele clubului la care este legitimat David Popovici, a venit cu replica

Sursa: Radio Dinamo 1948 / Profimedia

David Popovici denunță condițiile precare de antrenament din România, atrăgând răspunsuri controversate din partea oficialilor sportivi.

David Popovici, în vârstă de 19 ani, a adus mândrie României prin cucerirea a două medalii la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024: aur la 200 de metri liber și bronz la 100 de metri liber. Cu toate acestea, succesul său nu l-a împiedicat să atragă atenția asupra problemelor majore din sistemul sportiv românesc, ceea ce a declanșat o dezbatere aprinsă în rândul oficialilor și al publicului.

Replica oficialului de la CS Dinamo

În replică, Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, a avut o intervenție tranșantă în cadrul emisiunii Liga Digisport, unde a afirmat că Popovici are tot ce îi trebuie pentru a se pregăti adecvat. Popa a subliniat că sportivul se antrenează în diverse locații în funcție de specificul competiției, inclusiv la bazinul de la Dinamo, Izvorani și Lia Manoliu.

„David nu a făcut o declarație referitoare la el însuși. David este un tip perfecționist și are tot ce îi trebuie pentru antrenamente. Cred că se referea la sistemul sportiv românesc în ansamblu. Pentru el, bazinul de la Dinamo este de ajuns”, a declarat Ionuț Popa.

Popa a continuat, afirmând că obiectivul la această Olimpiadă este de a maximiza potențialul lui Popovici și de a-l transforma într-un exemplu pentru campaniile de educație, sănătate și sport din România.

„La această Olimpiadă, trebuie să reușim să scoatem maxim din acest băiat, David Popovici. Trebuie să fie locomotiva unor campanii, pe zona sport, a viciilor, a educației. Cred că ne-am atins targetul și vom reuși să cuantificăm aceste performanțe. Trebuie să creăm proiecte de țară pe toate palierele, avem un băiat deștept, ni l-a dat Dumnezeu”, a adăugat Popa.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Criticile tânărului campion sunt împărtășite de mulți alți sportivi și antrenori care se confruntă cu aceleași probleme. Deși performanțele sale remarcabile au adus bucurie și mândrie națională, ele nu pot ascunde realitatea dură a infrastructurii sportive din România.

Citește și: Motivul halucinant pentru care o tânără din Călărași ar fi fost aruncată pe geam de iubit. Tânăra a căzut de la etajul trei

Citește și: Carambol pe Autostrada Soarelui! 13 mașini s-au ciocnit în drumul spre mare

David Popovici, nemulțumit de infrastructura sportivă din România

După ce a urcat pe treapta a treia a podiumului în „proba regină”, Popovici, sportiv legitimat la CS Dinamo, a acordat un interviu amplu în care a vorbit despre condițiile precare în care el și alți sportivi români sunt nevoiți să se antreneze.

Popovici a criticat în special condițiile de la bazinul din Complexul „Lia Manoliu”, unde, în timpul iernii, antrenamentele se desfășoară sub un balon, ceea ce face aerul dificil de respirat și antrenamentele mult mai grele.

„Nu este normal să te sufoci la antrenamente. Este o problemă serioasă care trebuie rezolvată de autoritățile competente”, a spus Popovici, adresându-se în principal clasei politice românești.

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, luni, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.