„Are demență alcoolică”. Un bătrân din București a dat foc propriului apartament, în încercarea de a-și lua viața

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 30 apr 2023, 10:33

Deoarece riscul de propagare a incendiului la celelalte apartamente era extrem de ridicat

Sursa: antena 3.ro

Un bătrân de 60 de ani, din București, a dat foc propriului apartament. Acesta este cunoscut ca având probleme mentale serioase, iar vecinii sunt îngroziți de gestul la care a recurs.

Un bătrân din București, în vârstă de 60 de ani, a decis să își ia viața, motiv pentru care, a dat foc apartamentului în care locuia. Locatarii blocului au fost imediat evacuați și așteptau în stradă să li se spună că pericolul a trecut.

Un bătrân din București a dat foc apartamentului în care locuia

Totul s-a petrecut ieri, pe data de 29 aprilie, în toiul nopții.

Pompierii au fost solicitați imediat, deoarece riscul de propagare a incendiului la celelalte apartamente era extrem de ridicat. Bunurile din locuința bărbatului au fost serios avariate.

Bărbatul a fost scos din apartament de către vecini și dus la spital, având răni minore. Toți locatarii blocului au reușit să se autoevacueze și nimeni nu a fost rănit. Blocul cu pricina se află în zona Vitan, iar apartamentul bărbatului se află la etajul șase.

„La momentul sosirii pompierilor militari, incendiul se manifesta cu violență în una dintre camerele apartamentului, existând pericolul de propagare la celelalte încăperi. Au fost trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară de salvări de la înălțime și o descarcerare", a anunțat Dragomir Marius, ISU București-Ilfov.

Citește și: O femeie de 56 de ani și-a pierdut viața după ce a încercat să scape de un agresor care a pătruns în casa ei. Din ce motiv a intrat bărbatul în casă

Rudele bărbatului sunt îngrozite și spun că acesta suferă de unele probleme psihice, iar faptul că a dat foc apartamentului reprezintă dorința acestuia de a-și pune capăt zilelor.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Are demență alcoolică, dar e lucid. Pentru asta, nu îl internează și ni îl ține mai mult, maxim, cel mult o lună de zile și vine acasă și o să dea, iar, foc la tot blocul și o să fie

mai rău.

Amenință că se aruncă, că ne omoară, că dă foc la casă. Nu ne ajută nimeni. Vecinii ne acuză pe noi, dar nu putem să mai stăm cu un astfel de om în casă, că vine și ne omoară în somn”, a spus fiica victimei.

Bărbatul este la a doua încercare de a-și lua viața

Din nefericire, calvarul familiei nu a început de ieri, de azi, ci de câteva luni bune.

În luna noiembrie a anului trecut, bărbatul a mai încercat odată să își ia viața, iar vecinii și familia se tem pentru propria siguranță, dar și pentru cea a bărbatului.

Bărbatul a ajuns cu arsuri minore la o unitate medicală. În urma incendiului izbucnit, aproximativ 20 de metri pătrați din locuință au fost afectați de flăcări.

Citește și: Ultimele clipe din viața copilei românce, de doar cinci ani, găsită fără viață într-un sac de gunoi, în Franța. Decizia pripită luată de autorități în ceea ce îl privește pe criminalul Rozei

„Pe 11 aprilie l-au internat că a vrut să se arunce de la etaj. A venit poliția și o doamnă polițistă a spus: «dacă domnul nu vrea, noi nu putem să-l luăm».

L-au luat cu chiu cu vai, l-au ținut două săptămâni, i-au dat drumul pe propria răspundere. Nu se poate, amenință că se aruncă, că ne omoară, că dă foc la casă. Ce facem în situația asta? Unde să mergem, unde să ne mai ducem că nu mai știm încotro s-o luăm”, a mai spus fiica acestuia.