Are sau nu dreptate? Iata de ce a fost amendat un tanar intr-un parc din Bucuresti

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 18:57

Toti cautam un loc la iarba verde, cat mai relaxant, dar, unde este aer curat, trebuie si legea respectata.

Iata ce a patit un bucurestean, care a vrut sa se simta ca pe o plaja exotica intr-un parc din capitala! Totul s-a intamplat in plina zi, in cel mai mare parc din Capitala. Barbatul pe care il veti vedea in materialul video striga dupa ajutorul Politiei, chiar daca un om al legii este langa el. Motivul?

Politistii, dar si reprezentantii unei firme de paza au observat ca barbatul isi agatase un hamac de doi copaci.

Oamenii legii l-au avertizat pe barbat ca nu are voie, pentru ca ar distruge arborii si, in plus, locul ales nu era in zona de picnic.

Potrivit legii nr. 47 din 19 martie 2012,  privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din intravilanul localitatilor, articolul 1, alineatul 3, literele c si d:

"c) sa nu produca taieri neautorizate sau vatamari ale arborilor si arbustilor(...);
d) sa nu ocupe cu constructii provizorii spatiile verzi".


Barbatul iesit cu hamacul in parc era si pregatit sa filmeze totul! Inregistrarea a si fost facuta publica, apoi, pe internet, cu explicatia, care pare sa fie a tanarului implicat in incident, in care se mentioneaza ca a mai fost amendat de 4 ori pentru acelasi motiv: hamacul din parc.

In scandalul pornit ad-hoc, nimeni nu cedeaza. Tipetele barbatului nu ii intimideaza pe politisti, iar reprezentantii firmei de paza incearca sa-l opreasca pe acesta sa mai filmeze.
Reprezentantul firmei de paza nu reuseste sa-l convinga pe barbat, iar unul dintre politisti intra in actiune. Cel care filmeaza nu opune rezistenta atunci cand i sa propune sa merga la sectie. Intreaba numai, care este motivul.

Reprezentantii Politiei Locale Bucuresti spun ca barbatul care a filmat tot incidentul l-ar fi provocat pe agent: "In loc sa mearga la 100 de metri distanta, intr-un loc amenajat pentru stationarea pe iarba, a preferat sa-si monteze hamacul intr-o zona in care este accesul interzis pe iarba".


Ce spune firma de paza? "In timp ce agentul de paza isi desfasura activitatea in Parcul Herastrau, a observat o persoana care a intrat intr-o zona protejata incercand sa-si intinda un hamac. A fost informat ca nu are voie sa puna hamacul acolo si rugat sa paraseasca zona. in urma refuzului acestuia a fost contactata Politia Locala care a venit la fata locului. Agentii au actionat conform legislatiei in vigoare", scrie in comunicatul de presa al firmei de paza.


Am incercat sa aflam si pozitia celui care a filmat totul, insa pana in acest moment nu am reusit sa primim un raspuns. Cat despre politistul care apare in imagini: "Acest caz va intra in atentia comisiei de disciplina. In acest moment, se asteapta raportul privind acest caz si se vor lua masurile necesare. Exista si posibilitatea de a fi sanctionat cu desfacerea contractului de munca".
##VIDEO106141##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.