Argint pentru Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin! România este pe locul 11 în topul națiunilor

Autor: Laura Macovei

România continuă să strălucească la Jocurile Olimpice de la Paris, datorită eforturilor deosebite ale echipajelor de canotaj. Vineri, echipajele formate din Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel, respectiv Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc, au adus două medalii de argint pentru țara noastră.

Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au demonstrat o determinare extraordinară în proba de dublu rame feminin. Pe parcursul cursei, echipajul României s-a menținut constant în fruntea plutonului, situându-se pe locul doi la primul punct de control intermediar, în urma Marii Britanii.

Citește și: „Are absolut tot ce îi trebuie!”. Replica tăioasă a președintelui CS Dinamo după ce David Popovici a spus în ce condiții grele se antreaza în România

Argint pentru Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin

Deși Grecia a încercat să reducă diferența și să amenințe poziția româncelor, fetele noastre au reușit să reziste eroic și să își păstreze locul doi până la final.

Într-o competiție acerbă, Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc au concurat în proba de dublu vâsle feminin, categorie ușoară. La fel ca și colegele lor, acestea au dat dovadă de o voință de neclintit, menținându-se pe locul doi și reușind să se distanțeze de alte echipaje puternice, precum cel din Noua Zeelandă și Grecia.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Grație acestor două performanțe remarcabile, România urcă în clasamentul națiunilor, situându-se momentan pe locul 11.

În total, delegația României a adunat până acum șase medalii la Jocurile Olimpice de la Paris: două de aur, trei de argint și una de bronz. 

Delegația României are acum șase medalii cucerite la Paris, două dintre ele fiind de aur

Sportivii noștri au reușit să aducă mai multe medalii acasă. 

Citește și: David Popovici a cerut infrastructură sportivă în România, însă bazinele de înot se prăbușesc sub ochii noștri

Performanțele României la Jocurile Olimpice de la Paris

Aur:

  1. David Popovici la 200 metri liber.
  2. Andrei Cornea și Marian Enache la dublu vâsle masculin.

Argint:

  1. Ancuța Bodnar și Simona Radiș la dublu vâsle feminin.
  2. Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel la dublu rame feminin.
  3. Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin, categorie ușoară

Bronz:

  1. David Popovici la 100 metri liber.

Clasamentul pe medalii de la JO Paris 2024

 

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, luni, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.