Argumente pro si contra DETOXIFIERII! Doctorul Andrei Laslau si Cristina Siscanu Ionescu, disputa apriga asupra acestui "trend"

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 mar 2017, 18:50

Medicul Andrei Laslau a venit in platoul "Draga mea prietena" pentru a prezenta argumente contra detoxifierii, in timp ce Cristina Siscanu Ionescu sustine ca acest mod de viata este unul benefic pentru organism.

##VIDEO102425##Organismul nostru are propriul sistem “integrat” de detoxifiere
Ficatul, rinichii si colonul sunt construiti in mod natural sa indeparteze toxinele si sa elimine substantele toxice din organism, asadar nu este nevoie de ajutor suplimentar.

Detoxifierea poate dauna organismului

Multe programe extreme de detoxifiere cum ar fi dietele pe baza de sucuri de fructe si legume (si nimic altceva) pot lasa corpul slabit si fara nutrienti esentiali, proteine, minerale si vitamine, chiar daca sunt tinute pentru un timp scurt.

Clismele (care se fac adesea in timpul acestor proceduri de detoxifiere) pot lasa corpul deshidratat, prezinta riscul de infectii si chiar perforare a peretelui colonului.

Detoxifierile pot crea mai multe toxine
##VIDEO102424##Dietele de detoxifiere bazate pe o cantitate foarte mica de calorii pot determina corpul sa arda multe grasimi pentru a avea energie. Arderea unor cantitati mari de grasime duce la eliminarea de chimicale nocive in sange, iar o cantitate prea mare din aceste chimicale poate cauza greutate in respiratie, pierderea apetitului, ameteala si, in cazuri foarte rare, coma si chiar decesul.


Procedura de detoxifiere iti poate “curata” organismul
##VIDEO102423##O perioada de detoxifiere care include mese bazate in mare parte pe vegetale, sucuri din fructe si legume, poate ajuta sistemul tau digestiv datorita continutului mare de fibre consumate si poate ajuta chiar la eliminarea toxinelor din organism. O astfel de dieta, insa, nu trebuie sa dureze mai mult de 7-10 zile.

Detoxifierea iti poate imbunatati starea generala de bine
Multi oameni sustin ca dupa o procedura de detoxifiere au mai multa energie, ca se pot concentra mai bine, ca sunt mai putin balonati si ca au mai

putine pofte.

Te poate determina sa-ti schimbi stilul de viata
##VIDEO102422##Perioadele de detoxifiere echivaleaza cu renuntarea la obiceiurile daunatoare sanatatii (cum ar fi consumul excesiv de cafea, alcool, grasimi, zahar) si ne pot determina sa continuam un stil de viata sanatos chiar si dupa finalizarea lor.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta