Ingrediente
1,5 kg aripioare
Sare, piper, boia, ulei de masline
Pentru sosul barbeque:
100 g zahar brun
50 ml apa
100 ml otet de vin
150 g ketchup
O ligurita tabasco
O lingurita ulei de susan
O lingura sos de soia
Sare, piper
Mod de preparare
Se asezoneaza aripioarele cu sare, piper, se ung cu putin ulei de masline si se dau la cuptor, acoperite cu o folie, timp de 15-20 minute.
Se scot de la cuptor, se amesteca cu jumatate din sosul barbeque si se dau din nou la cuptor pana se fragezesc.
Se scot pe un platou, apoi se toarna restul de sos deasupra.
Sosul barbeque
Se pune la fiert zaharul cu apa, iar cand siropul obtinut incepe sa devina mai dens, se adauga otetul si se lasa sa se evapore toata taria.
Se ia de pe foc si se adauga restul ingredientelor amestecand tot timpul.