Aris este primul român care reprezintă România la un campionat oficial internațional de surf! Povestea incrediblă din spate

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 26 nov 2023, 14:24

Aris, este copilul minune care reprezintă România la Campionatul mondial de surf pentru juniori, din Rio de Janeiro

Sursa: Instagram- Aris Gabriel Voicu

Aris are 15 ani și călătorește peste tot în lume cu familia sa. Copilul minune reprezintă România la Campionatul mondial de surf pentru juniori, din Rio de Janeiro.

ISA World Junior Surfing Championship, un eveniment de top în lumea surfing-ului, va avea loc în perioada 24 noiembrie- 3 decembrie 2023, în Rio de Janeiro, Brazilia. La acest campionat va lua parte și Aris, un copil în vârstă de 15 ani pentru care surf-ul este mai mult decât o pasiune, este un stil de viață.

Cine este Aris, copilul minune ar surfing-ului

Aris este un copil minune ce provine dintr-o familia pasionată de călătorii. Tânărul în vârstă de 15 ani a străbătut America de Sud, iar de o lună și jumătate se află în Rio de Janeiro, acolo unde s-a antrenat intens pentru această competiție. Mama lui Aris a povestit pe blog-ul său cum acesta se trezește de dimineață și se antrenează două-trei ore, mănâncă, iar apoi pleacă, din nou, să surfeze.

Citește și: Mihai Leu, primul campion mondial al României la box profesionist, a facut dezvăluiri inedite, la 40 de întrebări cu Denise Rifai! “Mama este doar una! Nu poate fi înlocuită de nimeni!”

Adolescentul a descoperit surf-ul în urmă cu cinci atunci, atunci când familia călătorea prin America de Sud. În anul 2019, dragostea lui Aris pentru surf a crescut, familia fiind blocată în Saquarema, Brazilia, acolo unde avea loc Campionatul Mondial de Surf.

Visul lui Aris este acela de a reprezenta România la Jocurile Olimpice.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 
 
 
 
 
View this post
on Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🌟Aris🌟 (@aris_gabriel_voicu)

”Ne-am continuat călătoria pe coasta Braziliei până în anul 2020,  când pandemia ne-a ținut pe loc chiar în capitala surfing-ului Itacaré, Bahia. Aici Aris a început antrenamentele intensive. De atunci nu s-a oprit nicio zi să se antreneze și să se pregătească pentru visul lui, acela de a reprezenta România la Jocurile Olimpice. Primul pas îl face azi, pe 24 noiembrie 2023, pe plaja Macumba, Rio de Janeiro, Brazilia.

Tot pe această dată Aris scrie prima pagină din Istoria surfing-ului românesc”, a scris Lavinia Voicu, mama lui Aris, pentru  republica.ro.

Familia lui Aris a părăsit România în anul 2010

Mama lui Aris a povestit pentru sursa menționată anterior cum familia sa a părăsit România în 2010 pentru a călători prin lume. Și-au vândut garsoniera din Capitală, iar cu banii au cumpărat două terenuri pe malul Oceanului. Aris, copilul minune al surf-ului mai are două surori.

Citește și: După revenirea de la Campionatul Mondial de Înot, David Popovici face primele declarații: ,,Nu există magie. E uman”

Cei doi părinți și-au dorit să trăiască în libertate și să se plimbe liniștiți pe plajă. ”Așa am ajuns să mă întorc în București, să vând o garsonieră în Iancului și apoi să mă întorc în Brazilia și să achiziționăm două terenuri, unul pe strada principală din Sargi, la 250 de metri de plajă și altul într-o zonă mai puțin frecventată, în mijlocul unei oaze de verdeață și palmieri, la vreo 200 de metri de ocean”, a mai scris mama lui Aris pentru republica.ro.

Atunci când nu este la antrenamente pe plajă sau în sala de fitness, Aris se ocupă de lecții, citește sau face exerciții la matematică. Adolescentul este susținut la Campionatul de Surf din Rio de Janeiro de întreaga familie, aceștia fiind pregătiți cu steaguri și tricouri.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🌟Aris🌟 (@aris_gabriel_voicu)