Armata israeliană îl caută pe liderul Hamas! Cat de aproape sunt?

Author: Bogdan Frațilă

Lupte grele în sudul Fâșiei Gaza: Armata a înconjurat casa liderului Hamas Sinwar. Cu toate acestea, se crede că acesta se află în sistemul de tuneluri.

Sursa: PixaBay

Lupte grele în sudul Fâșiei Gaza: Armata a înconjurat casa liderului Hamas Sinwar. Cu toate acestea, se crede că acesta se află în sistemul de tuneluri.

Lupte grele în sudul Fâșiei Gaza: Armata a înconjurat casa liderului Hamas Sinwar. Cu toate acestea, se crede că acesta se află în sistemul de tuneluri. Există puține speranțe de încetare a focului. În cursul nopții, trupele terestre israeliene au continuat să acționeze împotriva militanților islamiști Hamas în mai multe părți ale Fâșiei Gaza. Potrivit armatei, unele dintre unități au fost angajate în lupte din casă în casă. Unitățile de infanterie sunt sprijinite de blindate grele și artilerie.

Forțele aeriene israeliene își continuă atacurile, iar marina trage, de asemenea, asupra unor ținte din Fâșia Gaza, luptele fiind concentrate în Chan Yunis, cel mai mare oraș din sudul regiunii de coastă. Comandamentul armatei continuă să vorbească despre cele mai grele lupte de la începutul ofensivei terestre. Potrivit rapoartelor, trupele au avansat acum în centrul orașului.

Casa liderului Hamas a fost înconjurată

Casa liderului Hamas, Jahia Sinwar, a fost încercuită, după cum a explicat premierul israelian Benjamin Netanyahu. "Am spus că trupele noastre pot ajunge în orice loc din Fâșia Gaza", a declarat el. "Acum ele înconjoară casa lui Sinwar. Casa lui nu este fortăreața lui și el poate fugi. Dar este doar o chestiune de timp până când îl vom prinde". Se crede că liderul se află în tunelurile Hamas, iar conducerea organizației teroriste Hamas va continua lupta, a declarat expertul în securitate Michael Millstein într-un interviu acordat postului de radio israelian 103 FM.

"Acești oameni sunt ideologi", a subliniat Millstein:

"Nu le pasă de lucruri precum o strategie de ieșire. Sinwar știe că poate muri în acest război: El, familia sa și toți cei apropiați lui. El acceptă acest lucru. Și în acest moment, el își continuă războiul sfânt".

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Luptele

Luptele ar putea, prin urmare, să se prelungească mult timp. Între timp, situația populației civile din Fâșia Gaza continuă să se deterioreze. Sistemul de sănătate pentru această zonă de coastă cu aproximativ 2,2 milioane de locuitori este aproape de colaps total, a avertizat șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus. Ajutoarele umanitare ajung în continuare în cantități mici în zona de coastă, dar ajung ajutoarele la populație? Într-un interviu acordat Al Jazeera, o femeie care se afla în fața spitalului Nasser din Chan Yunis este sigură că Hamas păstrează proviziile pentru sine.

"Toate ajutoarele ajung direct în tuneluri. Oamenii nu primesc nimic din ele."

Pe lângă alimente, în Fâșia Gaza există o penurie de combustibil. Cabinetul de război israelian a dat acum undă verde pentru o creștere a livrărilor de combustibil, îndeplinind astfel o cerere a guvernului american. Până în prezent, au fost livrați zilnic 60.000 de litri. Potrivit diferitelor rapoarte ale presei israeliene, cantitatea urmează să fie dublată sau triplată.

Secretarul general al ONU, António Guterres, a cerut Consiliului de Securitate, într-o scrisoare urgentă, să evite o catastrofă umanitară în Fâșia Gaza. Israelul a reacționat cu critici dure. Ministrul de externe Eli Cohen a calificat mandatul lui Guterres drept o amenințare la adresa păcii mondiale și l-a acuzat pe secretarul general al ONU că sprijină Hamas prin inițiativa sa.

Citește și: În criză permanentă! Incepe declinul Germaniei?

Citește și: UE crește presiunea în disputa comercială cu China!

Citește și: 50.000 de filiale McDonald's până în 2027!