Armata rusă nu mai face față în războiul pornit în Ucraina! Vladimir Putin a luat o decizie de ultim moment: „Moscova renunță la poziția sa în regiune”

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 08 feb 2023, 01:00

Armata rusă nu mai face față în războiul pornit în Ucraina! Vladimir Putin a luat o decizie de ultim moment: „Moscova renunță la poziția sa în regiune”

Sursa: Instagram leadervladimirputin

Contrar așteptărilor lui Vladimir Putin, trupele rusești nu mai fac față războiului, după mai mult de două luni de la invazie.

Vladimir Putin a dat un nou ordin care ar putea duce la mari probleme pentru forțele armate ucrainene. Anunțul a fost făcut de consilierul liderului ucrainean Volodimir Zelenski, Mihailo Podoliak, potrivit capital.ro.

Rusia nu mai face față războiului din Ucraina. Decizia luată de Vladimir Putin

Mihailo Podoliak, consilierul președintelui Ucrainei, a transmis, pe Twitter, că autoritățile ruse au început să retragă trupe staționate în Siria și să le mute în Ucraina.

„Moscova renunță la poziția sa în regiune pentru a arunca lemne de foc (care nu rezolvă nimic) în craterul de război din Ucraina. Încă merge „conform planului”, nu? Ei bine, planul a fost grozav. Fiabil ca un ceas elvețian”, a transmis Mihailo Podoliak.

Citeste si: Croația, presupusul aliat al Kremlinului, se împotrivește aderării Suediei și Finlandei la NATO: „Să spună americanilor să rezolve asta”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De asemenea, surse militare au declarat pentru presa israeliană că rușii ar preda baze-cheie Corpului Gărzii Revoluționare Islamice Iraniene și Hezbollah, potrivit informațiilor transmise de capital.ro.

Nu se știe care este exact situația războiului din Ucraiina. Cu toate că Rusia anunță numai victorii, Ucraina contrazice aceste afirmații. Duminică dimineața, într-o postare pe Telegram, liderul cecen, Ramzan Kadîrov, a transmis că soldaţii săi au preluat controlul asupra localităţii Popasna din estul Ucrainei.

„Luptătorii forţelor speciale cecene… au luat cea mai mare parte din Popasna sub control”, a anunșat Kadîrov, pe Telegram. De asemenea, acesta a mai precizat că toate străzile și cartierele orașului au fost deja curățate:  „Străzile principale şi cartierele centrale ale oraşului au fost complet curăţate”.

Citeste si: Armata Rusiei a simulat tiruri de rachete cu capacitate nucleară. Ofensiva militară rusă continuă în Ucraina

Totodată, Ucraina contrzice aceste afirmații. Oleksei Arestovici, un consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski, a precizat că luptele grele pentru oraş continuă și că Rusia nu a revendicat câștigul despre care vorbește Kadîrov.

„O bătălie pentru Popasna este în desfăşurare”, a declarat Arestovici, într-un videoclip. De asemenea, oficialul ucrainean a mai precizat faptul că anunțul venit din Rusia este un fals, iar lucrurile stau altfel.

„Propagandiştii ruşi au raportat cu bucurie că au preluat controlul deja, dar nu este chiar aşa. Aceasta este cea de-a 117-a revendicare pentru “capturarea Popasnei” doar săptămâna aceasta”, a precizat acesta.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.