Arta culinara cu alcool. Care sunt cele mai spectaculoase 3 retete

Author: Oana Picerea

Fie că vorbim de chefi  bucătari internaționali sau de gospodine pricepute, alcoolul este întotdeauna un ingredient special care oferă o aromă specială și intensă mâncării.  Dacă vrei să gătești ceva sofisticat și diferit, citește acest articol și vei afla care sunt băuturile alcoolice folosite în bucătărie, dar și care sunt cele mai cunoscute preparate pe bază de alcool.

Ce băuturi alcoolice pot fi folosite în rețetele culinare?

Numeroase băuturi alcoolice sunt des folosite cu succes în rețete culinare de pe tot Globul. Dintre acestea amintim:

Vinul - pentru că este una dintre cele mai vechi băuturi din lume, vinul este folosit în numeroase rețete deoarece oferă arome desăvârșite preparatelor din carne, legume și dulciuri. Fie că preferi vinul alb sau vinul roșu, ambele sunt potrivite pentru o marinată sau pentru sosul unei fripturi.

Berea – nu este atât de populară în bucătării precum vinul, însă este și ea destul de des folosită. Datorită conținutului de drojdie, băutura este folosită pentru creșterea aluaturilor. Înainte de a alege tipul de bere potrivit ( blondă, brună, din grâu, etc.), urmărește cu atenție rețeta pentru că fiecare tip de bere are gusturi și arome specifice.

Rom- sigur știi ce efect are o esență de rom în prăjituri. Ei bine, romul pur intensifică și mai mult gustul  și savoarea, de aceea este perfect pentru  prăjituri.

Coniac- acesta se poate folosi în diverse sosuri pentru paste și fripturi, dar și la rețetele de prăjituri. Coniacul este una dintre cele mai aromate băuturi spirtoase, deci gustul va fi magnific.

Rețete cu băuturi alcoolice

În continuare îți voi prezenta câteva rețete care au alcool în componență. Acestea sunt ideale pentru o cină specială sau pentru dățile în care vrei să mănânci ceva delicios.

Penne cu vodcă și somon

Această rețetă este simplă și delicioasă potrivită atât pentru prânz cât și pentru cină.

Ingredientele de care ai nevoie sunt:

200 g penne

50 g somon afumat

30 g unt

O ceapă

50 ml vodka

4 roșii cherry

10 ml smântână de gătit

Mod de preparare:

Începe prin a pune pastele la fiert, iar între timp poți pregăti sosul. Toacă ceapa mărunt și pune-o la călit în unt. După ce aceasta a devenit sticloasă, pune și fâșiile subțiri de somon. Când acestea încep să se prăjească, stinge totul cu 50 ml de vodcă. 

Când începe să se evapore, pune roșiile cherry și smântâna lichidă. Amestecă bine, iar când pastele sunt fierte, scurge-le apă și adaugă-le în tigaie. La final, decorează mâncare cu puțin pătrunjel.

 Pui în sos de bere

Această rețetă este ideală pentru o cină în familie, fiind extrem de simplă și delicioasă pentru care cartofii la cuptor sunt o alegere ideală.

Pentru pui în sos de bere ai nevoie de:

2 piepți de pui dezosați

Sare

Piper

O lingură de muștar

2 linguri de sos de soia

120 ml bere blondă

Două cepe

2 linguri de ulei

O lingură de miere

Cartofi la cuptor pentru servit

Mod de preparare:

Încinge uleiul într-o tigaie. Condimentează pieptul de pui cu sare și piper și rumenește-l câte 6 minute pe o parte, 6 pe cealaltă, până când carnea este pătrunsă. Scoate carnea pe o farfurie și în aceeași tigaie călește ceapa tocată, timp de un minut. Amestecă împreună cu muștarul, sosul de soia și mierea, iar la final adaugă și berea. Lasă să fiarbă până când sosul devine lipicios. Pune din nou bucățile de pui, acoperă cu sos și mai lasă-le câteva minute.

Înghețată cu vin roșu

Perfectă pentru vară și pentru oamenii care vor să guste ceva nou.

Ingredientele necesare sunt:

300 ml vin roșu dulce

100 ml lapte

130 g zahăr brun

aproximativ o lingură și jumătate de miere

o lingură de zahăr alb

2 gălbenușuri

125 g unt

125 g brânză mascarpone

Mod de preparare:

Amestecă bine crema de brânză mascarpone cu gălbenușurile  și lingura de zahăr alb până vei obține o cremă. Toate celelalte ingrediente trebuie să le pui pe foc, într-o oală în care să amesteci aproximativ 10 minute încontinuu.

Cu ajutorul unui blender, amestecă lichidul cald obținut cu prima cremă. Rezultatul adaugă-l la congelator. În câteva ore, înghețata va fi numai bună de servit. 

Cu siguranță ți-am stârnit curiozitatea și vei încerca cel puțin o rețetă. Poate desertul? În orice caz, băutura potrivită o găsești pe Alcool-Discount.ro. 

.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.