Mesaje în ajun de Moş Nicolae Urări frumoase pe care să le trimiți prietenilor tăi și familiei în 2023

Autor: Denisa Irimia

Mesaje pentru Ajunului Sf. Nicolae

Sursa: freepik

Sărbătorirea Sfântului Nicolae, eveniment ce are loc în calendarul ortodox pe data de 6 decembrie a anului 2022, adună într-o atmosferă plină de tradiție și bucurie peste 750.000 de români care își sărbătoresc onomastica în această zi.

Dacă printre cei apropiați se numără rude, prieteni, colegi sau cunoscuți, aflați în acest articol veți descoperi sugestii și inspirații pentru a transmite cele mai calde și frumoase mesaje cu ocazia Sfântului Nicolae, însoțite de urări care să aducă zâmbete și emoții plăcute în această zi deosebită.

Mesaje pentru Ajunului Sf. Nicolae: Urări și felicitări frumoase

Nu știu ce daruri îți va aduce Moș Nicolae, dar eu îți trimit o mulțime de îmbrățișări si gânduri frumoase.

Abia aștept să vina Moș Nicolae, vreau sa îmi aducă multe cadouri. Sa nu ne aducă nuielușe ca am fost cuminți tot anul…

Îți doresc ca de Sfântul Nicolae sa ti se împlinească o parte din vise, celelalte să-ți le împlinească Moș Crăciun!

Sunt Moș Nicolae! Ți-ai pregătit ghetele? Vin la noapte să îți las o duzină de nuiele!”

Lustruiește-ti ghetele si după… mergi la culcare! Moș Nicolae va veni si iți va pune in ghetuțe zâmbete și voie bună pe care le poți împărți în stânga și în dreapta.

Originea numelui "Nicolae"

Originea numelui "Nicolae" poate fi urmărită în limba greacă, derivând din Nikolaos, o combinație a termenilor "nike" (victorie) și "laos" (popor). Astfel, semnificația profunda a numelui Nicolae se reflectă în traducerea sa ca fiind "învingătorul oamenilor" sau "învingătorul poporului".

Mesaje pentru Ajunului Sf. Nicolae

Majoritatea celor care celebrează ziua onomastică pe 6 decembrie în România sunt purtători ai numelor Nicolae sau Nicoleta, dar există și alte variante derivate ale acestor nume care sunt marcate în această zi festivă.

Iată cui ar trebui să adresezi urări și mesaje de La Mulți Ani pentru a marca această sărbătoare cu bucurie și căldură!

Nume de bărbați sărbătoriți de Sf. Nicolae

Nicolae;

Niculai sau Neculai;

Nicuşor;

Niculae;

Nicu;

Nicolaie;

Niculaie;

Nicola

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nume de femei sărbătorite de Sf. Nicolae

Nicoleta;

Niculina sau Nicolina;

Niculiţa sau Neculiţa;

Nicole sau Nikole;

Nicola sau Nikola;

Neculina sau Necolina

Semnificația numelui Nicolae

Numele Nicolae este răspândit în rândul a sute de mii de români, dar cunoaște o popularitate notabilă și în diverse state europene, manifestându-se sub variante precum Nikolaus, Nikolas, Nicolà, Niccolò, Niels, Níoclas, Néckel, Mykola, Mykolaj, Miklós, Mikuláš, Klaus.

Această diversitate a formelor de exprimare a numelui subliniază universalitatea și adaptabilitatea acestuia în diferite culturi și limbi.

Originea numelui Nicolae se regăsește în cuvântul grecesc Nikolaos, care are semnificația de "victoria oamenilor".

Acest nume a fost creat prin combinarea elementelor grecești "nike" (victorie) și "laos" (oameni). Numele Sfântului Nicolae este adesea asociat cu trăsături precum generozitatea, altruismul, bărbăția înțeleaptă, forța, curajul și imparțialitatea. Astfel, Nicolae este perceput ca o figură marcantă, cu o personalitate complexă și calități admirabile, ilustrând un model de comportament pozitiv în diverse culturi și tradiții.

Mesaje și urări de Sfântul Nicolae

„Sper ca sărbătoarea Sfântului Nicolae sa fie semnalul unui nou început, sa ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire si mai ales… multa dragoste!” „La Mulți Ani cu ocazia zilei de Sfântul Nicolae!”

„La Mulți Ani cu ocazia zilei de Sfântul Nicolae!”

„Ziua de 6 Decembrie să aducă tuturor românilor multă sănătate şi fericire şi ca spiritul acestei zile sfinte să nu fie uitat.”

„La mulți ani și mult noroc în această zi specială. Îți dorim să ți se îndeplinească toate dorințele. Sănătate și numai bucurii!”

„Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului numai bine. La mulți ani!”

„O zi specială pentru un om deosebit. La mulţi ani de ziua numelui tău!”

„Moş Nicolae m-a sunat, şi tocmai ce m-a anunţat că anul ăsta te-a sărit pe tine şi vine direct la mine!”

„Anul acesta Moş Nicolae nu ţi-a adus mai nimic… doar pe mine, un suflet rătăcit si singur, ce aşteaptă doar un semn pentru a arăta ce are mai bun şi cald.”

„Îți doresc o oră de liniște, o zi de pace, o săptămână de soare, un an de iubire, un veac de sănătate și un mileniu de bani. La Mulți Ani!”

„Pe-o petală de lalea,/La Mulți Ani din partea mea,/Iar pe una de bujor,/Te iubesc și te ador!/La mulți ani, Nicolae/Nicoleta!”