AS Roma se mută într-o nouă „casă”! Iată cum va arăta arena „Stadio della Roma”. Costurile de construcție se ridică la peste jumătate de miliard de euro

Autor: Andrei Costanda

Investitorii americani de la AS Roma au primit undă verde pentru construcția noului stadion

Sursa: AFP

AS Roma primește undă verde pentru construirea unui stadion ultramodern de 65.000 de locuri, care va costa peste 500 de milioane de euro, și promite să redefinească experiența fotbalistică în capitala Italiei.

După 71 de ani petrecuți pe Stadio Olimpico, unul dintre cele mai emblematice stadioane ale Italiei, AS Roma este pe cale să facă un pas uriaș în istoria sa. Echipa capitolină a primit aprobarea finală pentru construirea unui nou stadion, un proiect ambițios în valoare de peste 500 de milioane de euro, care promite să aducă o schimbare majoră pe scena sportivă din Roma.

AS Roma se mută de pe Stadio Olimpico pe o nouă arena modernă

Începând cu anul 2020, AS Roma se află sub patronajul investitorilor americani de la compania Friedkin. Aceștia și-au propus de la început să modernizeze infrastructura clubului și să îmbunătățească experiența fanilor. În acest context, planurile de a construi un nou stadion au fost prioritare.

După zece ani de planificări și negocieri, visul devine realitate. Miercuri, într-o întâlnire crucială cu primarul Romei, Roberto Gualtieri, investitorii americani au obținut undă verde pentru proiectul noului stadion.

De asemenea, primele imagini cu designul viitoarei arene au fost făcute publice, stârnind un val de entuziasm în rândul suporterilor.

Citește și: Bianca Drăgușanu dă cărțile pe față în legătură cu Victor Slav: „Dacă tu nici măcar nu o suni de bună dimineața” Care este relația dintre Sofia și tatăl ei

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Adriana Simionescu a explicat ce se întâmplă, de fapt, între ea și soțul ei! Tânăra a făcut declarații, după ce s-a spus că ei s-ar fi despărțit. „Toată lumea se ceartă”

Citește și: Filmul crimei odioase din Brăila: Suspectul a fugit și s-a întors înapoi la locul faptei. Totul s-a petrecut în doar 33 de secunde

Stadio della Roma, arena de peste 500 de milioane de euro

Noul stadion, denumit provizoriu „Stadio della Roma” va avea o capacitate de 65.000 de locuri și va fi dotat cu facilități ultramoderne.

Peluza Curva Sud, dedicată suporterilor înfocați din capitala Italiei, va fi una dintre cele mai mari din Europa, devenind un veritabil simbol al loialității și pasiunii suporterilor romani.

Proiectul de peste jumătate de miliard de euro este considerat unul dintre cele mai ambițioase din Europa și promite să aducă numeroase beneficii nu doar pentru club, ci și pentru întreaga comunitate. Noul stadion va include zone comerciale, restaurante, și facilități de divertisment, transformându-se într-un punct de atracție major pentru locuitorii Romei și turiști.

Dacă lucrările vor decurge conform planului, AS Roma se va muta pe noua arenă în 2027. Această mutare marchează sfârșitul unei ere și începutul unei noi perioade de glorie pentru clubul roman. Pe lângă avantajele economice și de imagine, noul stadion va oferi jucătorilor și suporterilor o experiență fotbalistică de neegalat.

Pe lângă beneficiile sportive, noul stadion va avea un impact semnificativ asupra economiei locale.

Construcția acestuia va crea mii de locuri de muncă și va atrage investiții suplimentare în infrastructura orașului. De asemenea, se așteaptă ca noua arenă să devină o destinație populară pentru evenimente culturale și de divertisment, contribuind astfel la creșterea turismului în Roma.

 


Roberta regretă despărțirea de Sebastian, însă nu vrea să audă de o posibilă împăcare! Iată cum a reacționat fostul ei partener!