Asa faci cel mai bun si pufos piure de cartofi! Sigur nu stiai trucul asta simplu! Nu adaugi nimic nou, insa schimbi ordinea operatiilor!

Autor: Silviu Bunea
Actualizat: 01 aug 2017, 14:19

Majoritatea oamenilor prepara piureul din cartofi fierti, pe care ii zdrobesc, dupa care adauga lapte, unt si optional, diferite mirodenii. Reteta perfecta e alta!

Atunci cand pui cartofii la fiert in apa pentru a pregati piure-ul, cu siguranta arunci apa inainte de a-i pasa. Bucatarii profesionisti spun ca, prin aceasta, metoda multe minerale care contribuie la savoarea piure-ului sunt aruncate in canalizare odata cu apa in care au fiert cartofii.

 

In schimb, acestia recomanda fierberea cartofilor direct in apa, ulterior adaugandu-se si untul.

 

"Tot adaug lapte si unt... Eu  prefer sa gatesc cartofii de la inceput in lapte cu unt", a dezvaluit pe Instagram bucatarul newyorkez Tyler Florence, gazda unui show TV culinar.

 

 

Taguri: