Asa faci cel mai gustos strudel pentru masa de Craciun - Reteta ca la bunica acasa

Autor: Silviu Bunea
Actualizat: 21 dec 2017, 10:09

Aceasta reteta simpla de strudel este perfecta pentru masa de Craciun. Se para rapid, din ingrediente ieftine.

Ingrediente: Faina 1,3 kg, drojdie de bere 50 g, lapte 700 ml, zahar pudra 500 g, unt 180 g, oua 10, sare, scortisoara, lamai 2, migdale 250 g, nuci 250 g, stafide 250 g.

Mod de preparare:

Din 250 ml lapte, drojdie si o parte din faina se face o maia, ca pentru cozonac, care se lasa sa creasca la cald.

Separat, se freaca, intr-un vas, untul cu 180 g zahar, adaugand, pe rand, galbenusurile, sarea, coaja de lamaie si laptele cald. Se amesteca totul cu maiaua crescuta pana se obtine o pasta fluida.

Separat, se bat albusurile, se amesteca cu compozitia de mai sus si, apoi, se framanta cu faina ramasa pana se obtine un aluat omogen. Aluatul se lasa sa creasca, intr-un loc cald, acoperit cu un servet.

Dupa dospire, se imparte aluatul in doua parti egale si se intind, cu sucatorul, doua foi groase de 1/2 cm. Se unge fiecare foaie cu unt topit, se... afla mai multe pe kfetele.ro!

 

Taguri: