Moghazehi Mehrzad a preparat sarmale în foi de varza murata si mamaliguţa fiarta în stock, cu parmezan. ,,Când aveam 8,9 ani si mama facea sarmale, era un dezastru în casa. Toata bucataria era plina de boabe de orez, bucaţi de carne tocata si verdeţuri “, îsi aminteste el. De aici, modul de a gati reţeta s-a transformat într-o joaca.
Piesele jocului:
Carne de porc- 500 grame;
Ceafa de porc afumata- 200 grame;
Carne de vita- 300 grame;
Varza acra- aproximativ- 2 kg;
Orez – 150, 200 grame;
Patrunjel
Marar- 5 fire;
Ceapa verde- 5 fire;
Ceapa- o bucata;
Ardei gras rosu – 2, 3 bucaţi;
Suc de rosii- 100 mililitri;
Ulei- 30 mililitri;
Chimen- o linguriţa;
Foi de dafin – 2, 3 frunze;
Turmeric( Curcuma)- o linguriţa;
Cimbru- 1 varf de linguriţa;
Ienibahar- 1 varf de linguriţa; B
oabe de piper- 15 bucaţi.
Modul de joaca al lui Moghazehi Mehrzad:
Se spala orezul si se asaza într-un castron cu un plus de strop de sare grunjoasa si apa rece. Se îndeparteaza apa si se repeta procedura de înca doua, trei ori, dar fara sare. Pentru sarmale se recomanda varza cu foi subţiri, fara nervuri groase
Cititi continuarea pe kfetele.ro