Asa prepari cei mai buni carnati pentru Craciun. Reteta pe care o faceau bunicii nostri

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 25 nov 2018, 14:26

Carnatii sunt un preparat specific sezonului de iarna. In general, carnatii de casa se pregatesc dupa taierea porcului.

Ingrediente

3 kg carne tocata de porc (s-a tocat pulpa si fleica)

100 gr usturoi
1 mana sare mare
20 gr boia
15-20 gr piper
sare grunjoasa, bicarbonat si putin otet pentru curatat intestine

Secretul carnatilor de porc consta in ingredientele de calitate, proportiile corecte, matele potrivite si uscarea/afumarea lor corespunzatoare.

Carnea tocata trebuie sa aiba destula grasime, nu tocati doar carne macra, cam 2/3 carne si 1/3 grasime sa fie in compozitie.

Intestinele folosite sunt cele subtiri de la porc sau puteti folosi intestine gata cumparate.

Citeste mai mult pe Kfetele.ro.