Asa reparatie, rar ati vazut! Cimitir reabilitat termic?!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 09 oct 2020, 03:55

Nu va speriati si nici nu cautati vreo explicatie logica! Despre ce este vorba, aflati de la noi! Mortii cu mortii, viii cu viii, spune un proverb.

Dar nici ei nu pot fi lasati uitarii, nici in paragina si nici in frig! Asa s-au gandit, probabil, autoritatile din Banie. De cateva zile, a inceput reabilitarea termica a unui gard de… cimitir! Se lucreaza ca la carte: cu polistiren si multa grija. Muncitorii sunt atenti la fiecare miscare. Altii, mirati de ceea ce vad in fata ochilor, au facut fotografii si le-au postat pe un site de socializare.

Pozele au devenit, imediat, subiect de glume. Departe de glumele care le-ati putea avea in gand, un lucru este cert.

Respectivul gard este unul vechi, cu probleme. A intrat in consolidare inca de acum doi ani cand risca sa se prabuseasca peste trecatori din cauza greutatii mormintelor situate la inaltime! Explicatia vine imediat. Este una cat se poate de documentata. Pe parte stiintifica:„ e vorba de o portiune de curbura pe gard si se va placa aceasta portiune.
Cu caramida ceramica”,
explica insusi constructorul.  De ce este placat cu polistiren gardul de jos pana sus? Ne explica tot el, constructorul:  „E izolatie termica pentru uniformizarea curburii. Pe portiunea dreapta nu avem nevoie de asa ceva. Doar pentru formele de relierf, stalpi, soclu pentru ornamente.”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.