Ingrediente: 700 g rasol vita, 3 morcovi, 500 g cartofi, 150 g radacina pastarnac, 100 g radacina telina, 100 g radacina patrunjel, 2 cepe, 100 g mazare boabe (proaspata, congelata sau din conserva), 150 g castraveciori murati in otet, 250 g maioneza+ 30 g maioneza pentru decor, zeama de la ½- 1 lamaie (dupa gust), 50 g mustar, sare si piper.
Mod de preparare: Carnea se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu ½ lingura de sare.
Maioneza – cumparata sau preparata in casa – se amesteca bine cu sare, piper, mustar si zeama de lamaie. Sosul de maioneza, mazarea, carnea si restul legumelor maruntite se aemesteca bine si se potriveste de sare, piper sau mustar (daca mai este nevoie). Compozitia se lasa la racit pentru cel putin trei ore. Dupa ce s-a racit, se monteaza pe un platou festiv si se decoreaza cu maioneza si alte legume, la alegere (feliute de castraveciori, de masline, bucatele de ardei gras, fasii de gogosari, cuburi de morcov, frunze de verdeata etc.)
in functie de imaginatie.