Asa se fierbe corect fasolea! Pana acum ai procedat gresit

Autor: D.I. Editor: Daniela Iliuta
Actualizat: 28 feb 2017, 12:11

Foarte multe persoane au procedat gresit pana acum. Fasolea se pregateste intr-un mod aparte! Iti spunem mai jos ce trebuie sa faci.

In mod normal, atunci cand decidem sa gatim fasole, o lasam la inmuiat in apa calduta peste noapte. Totusi, acest interval de timp nu este suficient pentru ca acidul fitic sa fie eliminat. Fasolea se inmoaie in apa foarte calda, al carei rol este acela de a reduce continutul de acid fitic si, in consecinta, de a creste absorbtia mineralelor.

Timpul de fierbere pentru fasolea uscata variaza foarte mult: de la 45 minute la 2-3 ore.

Acest timp depinde de marimea si soiul boabelor. Depinde si de calitatea apei in care fierbeti fasolea.

Cititi continuarea pe kfetele.ro.



Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”