Asigurare de sănătate privată: cum te ajută inclusiv atunci când ești în concediu?

Author: Diana Tilă

Ne aflăm în perioada în care ne gândim că ne-ar plăcea să ne petrecem câteva zile departe de casă, într-un concediu relaxant. Mai ales că de acum își face apariția și zăpada mult așteptată, ceea ce înseamnă că este vremea perfectă pentru schi, snowboarding sau alte sporturi și activități de iarnă alături de cei dragi.

Planificarea unui concediu, de cele mai multe ori, ne face să uităm de unele aspecte importante, care ne-ar putea fi de mare folos, mai ales atunci când suntem departe de casă. Iar aici ne referim la o asigurare de sănătate privată. De ce? Pentru că în concedii pot apărea foarte multe neprevăzute, mai ales dacă ne petrecem majoritatea timpului pe pârtie, unde ne putem confrunta cu accidentări. O asigurare privată de sănătate te poate salva de cheltuieli suplimentare pe care, cel mai probabil, nu le-ai luat în calcul atunci când ți-ai planificat concediul și, implicit, bugetul pe care îl ai disponibil.

Cum te ajută o asigurare de sănătate privată?

Poate te gândești că asigurarea privată de sănătate îți este de folos doar în orașul de reședință, însă aceasta este, de regulă, valabilă în toate orașele în care există clinicile și locațiile partenere. În plus, atunci când te hotărăști că ai nevoie de o asigurare de sănătate privată, ai posibilitatea de a-i include și pe cei dragi, în calitate de co-asigurați, astfel încât toată familia să poată beneficia de serviciile medicale sau stomatologice incluse în pachet. De reținut este faptul că o asigurare privată de sănătate de acest tip îți oferă serviciile medicale de care ai nevoie doar la nivel național.

În cazul în care încă nu ești convins de necesitatea unei asigurări de sănătate privată înseamnă că încă nu cunoști toate beneficiile de care ai parte. În primul rând, vorbim despre reducerea timpilor de așteptare atunci când ai nevoie de servicii medicale, consultații sau tratamente, inclusiv atunci când ai nevoie urgentă de o programare. Apoi, așa cum îți spuneam și mai devreme, îi poți include și pe ceilalți membri ai familiei. În al doilea rând, beneficiezi de acces la spitale și clinici private, unde te bucuri de condiții moderne, de tratamente și aparatură de ultimă generație.

Și dacă tot am adus în discuție clinicile și spitalele private, merită să menționăm și posibilitatea de a te programa la consultații online, 1 la 1 cu medicul specialist. Este un avantaj destul de important, mai ales în situațiile în care, spre exemplu, nu te poți deplasa până la spital, însă ai nevoie cât mai repede de o părere avizată. Un alt beneficiu important este reprezentat de costurile suportate. Toate serviciile medicale (inclusiv cele stomatologice) de care poți avea nevoie în decurs de un an pot depăși cu mult suma pe care ar trebui să o achiți pentru a-ți face o asigurare de sănătate privată. Dacă pui toate avantajele în balanță, prețul pentru o astfel de asigurare ți se va părea infim.

Asirom este una dintre cele mai vechi și cunoscute companii de asigurări de pe piața din România de unde poți încheia nu doar asigurări de sănătate, ci și asigurări de viață, RCA, CASCO sau de călătorie în străinătate. Pe site-ul lor găsești multe alte servicii, iar unele dintre ele pot fi achiziționate și online.

 

Sursă foto: freepik.com