Asociatia Samusocial din Romania ajuta oamenii fara adapost sau pe cei defavorizati financiar sa se reintegreze in societate

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:59

Asociatia Samusocial din Romania a fost infiintata in anul 2003 la initiativa Ambasadei Frantei din Romania, a Samusocial International si Medici fara Frontiere.

Asociatia activeaza conform metodei Samusocial, respectand politicile Samusocial International. Echipele mobile si personalul insotitor al centrului de zi au in grija persoane adulte fara adapost care traiesc in Bucuresti. Aceste persoane nu beneficiaza in general de niciun tip de protectie sociala sau acces la orice fel de ingrijire iar Samusocial este singura lor posibilitate de a fi conectati la societatea civila.

In fiecare an sunt 1500 de persoane diferite care sunt asistate, zi si noapte.

In prima faza, echipele mobile cauta sa intalneasca persoanele cele mai defavorizate social sau care nu se pot deplasa. Medicul pune un prim diagnostic si prescrie tratamentul de inceput. Odata ce persoana este stabilizata din punct de vedere medical, asistentii sociali ii ajuta sa faca demersurile necesare pentru obtinerea actelor de identitate si a indemnizatiilor ce li se cuvin ca si drepturi.

##VIDEO132092##

La centrul de zi, echipa primeste in jur de 50 de persoane pe zi.

Acestea au toate conditiile pentru a se spala, a-si schimba hainele si primi o masa. Un medic, un asistent social si un psiholog le ofera consultatii.

Pentru aproximativ 10% dintre beneficiari un atelier ocupational a fost infiintat pentru a-i pregati intr-o meserie, atunci cand va fi posibil.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sunt

aproximativ 5000 de persoane fara adapost in Bucuresti si 350 dintre ele mor in fiecare an, ca oameni ai strazii. Samusocial din Romania este astazi singura asociatie care ofera asistenta multidisciplinara, zilnica acestor persoane, in Bucuresti.

 

 

Taguri: