Aspecte pe care trebuie sa le cunosti inainte de a cumpara inelul de logodna

Author: Silviu Bunea
Actualizat: 02 nov 2018, 10:57

Drumul pana la marele "da" este presarat cu nenumarate provocari pe care orice cuplu trebuie sa le depaseasca cu brio. Cererea in casatorie este unul din momentele cele mai fericite si incantatoare pentru o femeie, in timp ce pentru orice barbat reprezinta cea mai grea misiune a sa.

Momentul cererii in casatorie reprezinta o etapa foarte importanta in evolutia unui cuplu si de aceea trebuie surprins ca atare. Iar pentru ca raspunsul sa fie unul afirmativ, viitorul mire trebuie sa creeze un eveniment cat mai deosebit si care sa depaseasca asteptarile iubitei sale.

Elementul cheie in jurul caruia se centreaza acest moment este inelul de logodna. El reprezinta suportul material al fagaduintei pe care si-o fac cei doi in vederea construirii unui viitor impreuna si care pastreaza vie amintirea acestui eveniment.

Intorcandu-ne la aspecte mai pragmatice, trebuie sa observam intreaga incarcatura emotionala pe care i-o produce acest moment unui barbat. Cautarea inelului de logodna si totodata orientarea catre cel mai potrivit pentru viitoarea sa logodnica nu este o misiune deloc facila. In scopul simplificarii acestei dificultati, sfaturile de mai jos se adreseaza barbatilor care se afla in punctul de a-si cere partenera de sotie.

Stabilirea unui buget

Latura financiara nu este un aspect care ar trebui sa fie neglijat, ci dimpotriva, acesta este un criteriu esential care dicteaza o astfel de alegere. Gasirea bijuteriei perfecte se poate realiza mult mai simplu daca se stabileste un buget concret pe care este dispus sa il ofere in acest scop. Cu ajutorul unei sume determinate, se poate crea mai simplu si profilul inelului, respectiv materialul si caracteristicile pe care sa le cuprinda.

Materialul din care este confectionat inelul

Calitatea este atributul esential al unui inel de logodna deoarece ea este cea care asigura, atat o estetica desavarsita, cat si o durabilitate fundamentala. In acest sens, metalul care castiga detasat in preferintele doamnelor si domnisoarelor este aurul. Culoarea aurului este una variata, respectiv, se poate opta pentru aurul alb, galben sau chiar cel roz. In cadrul magazinului online www.diamag.ro, colectia inelelor de logodna din aur este una foarte bogata, intocmai pentru a acoperi gusturile si preferintele oricarei reprezentante feminine.

Forma pietrei

Forma pietrei unui inel se identifica foarte mult si cu personalitatea posesoarei. Din acest motiv, este esentil sa se acorde o atentie aparte acestei etape deoarece sunt mai multe aspecte de analizat cu privire la semnificatiile fiecareia in parte. Diamantul este in topul alegerilor inelelor de logodna, el reprezentand un specific al acestei categorii de bijuterii. Poate fi completat de o serie de alta pietre pretioase de mici dimensiuni care se intind de-a lungul sinei inelului, oferind o imagine mai distincta si rafinata.

Trendul in materia inelelor de logodna

Multi barbati incearca sa urmareasca tendintele in materie de bijuterii pentru a fi siguri ca nu vor da gres cu alegerea pe o fac. Acest lucru nu garanteaza in niciun fel ca optiunea este una si pe gustul viitoarei logodnice pentru ca trendurile oricum sunt intr-o continua schimbare. O sugestie demna de luat in considerare este orientarea catre un tipar clasic al inelului de logodna care se va adapta perfect oricarui stil al purtatoarei. In cazul in care partenera este atrasa de lucrurile mai putin conventionale se poate alege un diamant care iese in evidenta din punct de vedere cromatic. Diamantele verzi si rosii sunt cele care atrag cel mai mult privirile, iar valoarea lor este una substantiala.

Detalii tehnice

Complexitatea unui inel de logodna este mai mare decat s-ar crede, astfel ca exista o serie larga de amanunte si elemente mai putin cunoscute publicului masculin cu privire la calitatea si valoarea lor. Spre exemplu, marcarea cu un anumit caracter sugereaza diverse aspecte: D, E, F – sunt diamantele exceptional de fine si totodata si cele mai scumpe; S11 – S12 – atrage atentia asupra faptului ca diamantul prezinta anumite imperfectiuni, dar care nu pot fi vizibile cu ochiul liber.

Numarul de carate reprezinta o alta carcteristica care nu este inteleasa foarte bine. Greutatea diamantului este definita de numarul de carate, insa nu si amploarea acestuia.

Achizitionarea online a devenit o alternativa foarte avantajoasa in randul mai multor cumparatori. La acest nivel se situeaza si categoria de bijuterii, inclusiv inelele de logodna care pot fi selectionate din cadrul unui magazin disponibil pe internet. Conditia este sa fie asigurat un cerificat de garantie, iar termenii si conditiile sa fie la fel de convenabile pentru ambele parti.

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.