Sfecla are in componenta ei substante nutritive precum vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamica C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu, acid folic si antioxidanti. Ea este considerata a fi un leac eficient impotriva unor afectiuni grave. Creste nivelul de hemoglobina din sange, amelioreaza anemia si contribuie la intarirea peretilor vasculari.
Consumata regulat, sfecla rosie previne si trateaza leucemia, cancerul pulmonar, cancerul colon-rectal si cel gastric.
Radacina de sfecla face minuni in cazul cancerului de prostata sau de san, precum si in cancerul testicular.
Bogata in potasiu si in acid folic, sfecla rosie este benefica celor care au probleme de inima. Sfecla regleaza tensiunea arteriala si asigura buna functionare a musculaturii cordului. Prin consumul de sfecla putem mentine la cote normale nivelul de colesterol din sange. Frunzele de sfecla sunt foarte bune in ameliorarea osteoporozei.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii