Asta era ce le lipsea! Parlamentarii vor avea reduceri la medicamente

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 17 oct 2020, 09:50

Parlamentarii vor avea o farmacie care asigura medicamente de maxima urgenta, reduse cu cu 10-20% fata de pretul pietei.

La cei 70 de ani, doamna Aurica Cracana nu tremura de sanatate. Cu toate astea, abia are bani sa-si cumpere o parte din tratament. Iar ca ea, sunt milioane de romani. Doamna Viorica nu mai stie de cand a pus ultima data gura pe o bucata de carne. De teama ca ea si sotul aproape paralizat sa nu fie aruncati in strada, familia Popa sta in frig si indura foamea.



Pe servanta, cei doi au mai multe medicamente, decat mancare in frigider. Iar tot efortul, pentru pumnul de pastile zilnice care ii mai tine in viata. Pentru ei, o reducere de 20% ar fi mana cereasca! Acesti oameni care au muncit pe branci 40 de ani nu-si mai permit sa isi cumpere medicamentele care ii tin in viata!

Iar faptul ca alesii neamuluii vor punct farmaceutic la Parlament si ca pastilele sa le fie aduse la nas, ii revolta si mai tare.
In Romania sunt multi bolnavi neputinciosi. Daca n-au pe cineva care sa-i ajute, tot ce le ramane e sa plateasca o firma de curierat, ca pastiele sa le fie aduse la usa. Sau sa moara cu reteta in mana.

Sarmanii tarii, cei care au pensia cat o cheltuiesc alesii pe o masa indestulata la restaurant, se intreaba pe buna dreptate: chiar nu-si permit deputatii sa suporte cei 20% din buzunarul lor, acelasi in care le intra tot banul poporului? Ne-am dus la Parlament ca sa aflam raspunsul.


Suntem intr-o piata ieseana. E inca toamna, iar tarabele gem de fructe si de legume proaspete. Toate, colorate si frumos aranjate, insa, cine sa le cumpere? Cu ce sa le cumpere? Stimati parlamentari, acesta nu este un scenariu, o fictiune, ci pura realitate. Asta se intampla in tara si nu numai cu bunicii nostri, ci cu toti oamenii de rand!

Pe ei, saracia ii face sa aleaga in cel mai cinic mod: fie renunta la medicamente si risca sa moara, fie renunta la doua dintre cele trei mese zilnice.
Pai, asta mai e viata?

/www/cdn.knd.ro/media/521/2862/35039/16736880/1/media-138131918229767700.jpg
##VIDEO82047##


 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”