„Asta este, s-a întâmplat”. Șoferul care a lovit un copil de doi ani, în Drobeta, s-a resemnat. Micuțul a fost izbit din plin chiar pe trecerea de pietoni

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 05 iun 2023, 15:01

Incidentul s-a produs pe bulevardul principal din Drobeta-Turnu Severin.

Sursa: observatornews.ro

Un copil de doar doi ani a fost lovit în plin pe o trecere de pietoni din Drobeta, iar șoferul susține că „asta este, s-a întâmplat!”. Acesta se apără și susține că vinovat este un semafor care nu ar funcționa.

Un copil de doi ani a fost lovit pe o trecere de pietoni din Drobeta de un șofer care susține că nu a văzut culoarea roșie a semaforului, așa că a trecut. Cu doar câteva ore înainte, semnul a fost făcut una cu pământul de un alt șofer.

Copil de doi ani, lovit din plin pe o trecere de pietoni din Drobeta

Incidentul s-a produs pe bulevardul principal din Drobeta-Turnu Severin.

Copilul de doi ani era însoțit de bona lui. După ce s-a asigurat că nu vine nicio mașină, bona, de mână cu cel de care avea grijă, s-au angajat în traversare.

Între timp, a oprit o mașină, pe banda întâi, dar care a oprit. Apoi, o mașină a trecut pe banda a doua, în viteză. La volanul ei se afla șoferul care a produs accidentul, dar care a recunoscut că a greșit.

„Am lovit pe trecerea de pietoni o femeie şi un bărbat... o femeie şi un copil. Începuseră să treacă, dar asta este, s-a întâmplat. Am ocolit o maşină care deja oprea să le dea prioritate”, a precizat acesta, conform observatornews.ro.

Citește și: Cine este Diana, femeia găsită fără viață, pe un teren din Sibiu. Depresia puternică nu i-a dat pace în ultimele luni

Bona copilului, în vârstă de 55 de ani, și-a revenit, s-a ridicat și, până a ajuns ambulanța, a avut grijă de cel mic. Din fericire, copilul este conștient, dar are nevoie de mai multe îngrijiri. „Copilul este stabil acum, este conştient. Prezintă un hematom frontal dreapta şi multiple escoriaţii. Bona este şi ea conştientă”, a transmis Cornelia Bernardi, medic SAJ Mehedinți.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Bona și copilul au scăpat ca prin minune

Medicii sunt mirați cum de cei doi au reușit să scape cu viață, deoarece incidentul a fost unul puternic și puține sunt cazurile în care astfel de lucruri nu se termină tragic.

În intersecția în care a avut loc accidentul, de câteva ore, niciun semafor nu mai funcționa, deoarece, cu doar câteva ore înainte, un șofer, care mergea cu o viteză prea mare, a dărâmat semnul STOP.

Șoferul care a făcut semnul una cu pământul a fugit de la fața locului în timp ce personalul medical îi îngrijea pe cei doi pasageri ai săi.

Citește și: Luca s-a stins din viață sub roțile tirului: „Sunt și eu tată.”. Șoferul care a provocat accidentul din Lețcani susține că o parte din vină îi aparține tatălui, dar regretă cele întâmplate

„La faţa locului, nu au mai fost găsite nici conducătorul auto, nici victima, aceasta fiind transportate probabil, la spital. Se fac verificări, urmănd a fi stabilit identitatea conducătorului”, a transmis Adrian Staicu, agen-șef al Poliției Drobera-Turcu Severin.

Șoferul fugar este căutat și, în momentul în care va fi găsit, va fi anchetat pentru vătămare corporală din cuplă, dar și pentru fugă de la locul accidentului și va trebui, de asemenea, să plătească și daunele provocate.