Într-un cătun izolat, la poalele munților Căpățâna, viața unei comunități se stinge încet, iar amintirile vremurilor de altădată sunt tot mai greu de regăsit. Satul care cândva număra aproape 100 de familii, astăzi găzduiește doar vreo 12, majoritatea dintre acestea fiind locuite de bătrâni. Aceasta este povestea unui loc uitat de lume, adusă în atenția telespectatorilor de emisiunea „Asta-i România” cu Mihai Ghiță.
Citește și: Știrile serii de la Kanal D, prezentate de Christian Sabbagh, locul I în audiențe, la nivelul întregii țări
Tanti Ana se descurcă singură după ce soțul a decedat, iar copiii s-au mutat
Printre cei care au rămas în acest cătun se află și tanti Ana, o văduvă de 81 de ani, care își duce viața în solitudine, cu amintirea unui soț care s-a stins și a unor copii care, deși sunt 8 la număr, trăiesc departe de casă. Tanti Ana a rămas singură în casa ei, în ciuda faptului că cei opt copiii o invită să se alăture lor.
Citește și: Kanal D, lider în audiențe în întreaga țară și la orașe, cu emisiunea de reportaje „Asta-i România!”
Cu toate acestea, ea refuză să părăsească locul în care a trăit întreaga viață, rememorând zilele în care soțul său muncea la pădure, iar ea se ocupa de gospodărie. Astăzi, viața a devenit mult mai grea, banii se duc rapid pe lemnele pentru foc și tratamentele medicale, iar frigul din casă o face să sufere noaptea.
Deși are o sobă, aceasta nu încălzește suficient pentru a alunga răceala.Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
„Câteva familii mai sunt. Sunt singură, copiii sunt la casele lor, omul mi-a murit. Îmi zic copiii să mă duc la ei, dar nu vreau. Omul lucra la pădure și eu am stat acasă, casnică. Banii se duc la lemne și tratament. Sunt bolnavă, nu pot noaptea să dorm, e frig în casă. Am o sobă, dar nu încălzește deloc.”, a povestit bătrâna.
Oamenii rămași se gândesc cu disperare și durere la ziua de mâine
Tanti Sultana trăiește o soartă similară.
Citește și: Emisiunea de reportaje „Asta-i România!”, preferata publicului la nivelul întregii țări
În fața unei asemenea realități, tanti Sultana a luat deja măsurile necesare pentru a se asigura că va fi pregătită pentru orice eveniment neașteptat, chiar și pentru înmormântare. A pregătit totul, de la haine la lumânări, știind că viața nu a fost niciodată ușoară în acest cătun uitat de lume.
„Înainte se adunau oamenii în sat, torceau. Era altă viață. Hore, veneau și cântau, jucau oamenii. Aveau oamenii și bucurii, acum au doar tristețe. Eu de șase ani de zile nu am plecat de lângă soțul meu. A făcut accident vascular și nu a mai vorbit, mut a rămas.”, a povestit tanti Sultana.