“Asta-i Romania!” editie speciala, duminica aceasta de la 17:15! Romanii pot face minuni atunci cand Statul nu vrea, nu poate, nu stie sa faca!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 21 dec 2018, 14:06
video Foto(5)

Duminica, de la ora 17:15, in prag de sarbatoare, emisiunea “Asta-i Romania” ne ofera o editie speciala de Craciun.

Cum miracolele prind viata in aceste zile magice, cum este cea a Craciunului, echipa emisiunii ne ofera un material tulburator de sincer, de sensibil, prin care ni se demonstreaza ca oamenii pot face minuni.

Emisiunea “Asta-i Romania!” ne prezinta duminica un material tulburator, cu imagini care ne revolta si ne dor deopotriva, dar care spun totul despre sistemul de sanatate din Romania. 

 

Un scaun de spital invizilbil pe care sa se sprijine, asta le ofera Statul parintilor, atunci cand afla diagnosticul copiilor lor, care le sfasie inima. Nimic mai mult.

O realitate cumplita care s-a tranformat intr-o campanie umanitara uriasa, “Magic Home”, parte a proiectului MagiCamp, la finalul careia oamenii de bine au reusit sa faca ceea ce statul nu a vrut, nu a putut, nu a stiut sa faca; o casa pentru parintii care trebuie sa le fie alaturi pruncilor in cele mai cumplite momente ale vietii.

“23 de zile si de nopti, atat a durat. 636 de oameni au stat pe acel scaun, unul se ridica, altul se aseza, unul se ridica, altul se aseza. Si daca ar fi fost nevoie ca aceasta campanie sa se prelungeasca, nu ar fi fost nevoie pentru ca oamenii erau inscrisi pe site sa ia loc pe scaun, pana in luna mai a anului urmator. Din ora in ora.

Ne-am promis ca nu ne ridicam din acel scaun pana in secunda in care o suta de mii de oameni vor fi trimis un sms cu cuvantul MAGIC la 8844. Ceea ce insemna o donatie de 2 euro lunar. Si oamenii ne-au zis: <Sunteti nebuni. Cat vreti sa stati pe scaun? O sa stati la nesfarsit. Unde gasiti voi o suta de mii de oameni care sa faca asta?>”, marturiseste Melania Medeleanu, unul dintre fondatorii proiectului MagiCamp.  

 

 

“Noi, romanii, suntem capabili de foarte multa empatie, cand cineva e cu spatele la zid, sarim cumva in ajutor. Ce am vazut aici a fost extraordinar. Noi am zis ca o sa ne asezam pe scaun si o sa facem cu randul si stam 24 de ore din 24/7 zile din 7 ale saptamanii, pana cand nu vor fi 100.000

de oameni care vor fi trimis un sms cu cuvantul MAGIC, la 8844. Si ce s-a intamplat este ca oamenii au zis <vrem sa stam si noi pe scaun>”, marturiseste Vlad Voiculescu, cofondator MagiCamp.

“Marturisesc ca mie mi-a depasit cu mult asteptarile campania aceasta. Si ce mi s-a parut atat de frumos si de coplesitor e faptul ca ne-a unit. Mi s-a parut spectaculos ca pe scaunul <ala> au luat loc oameni saraci si oameni bogati din diverse categorii sociale, musulmani sau crestini, nu si-a pus nimeni problema, tineri batrani, vedete, oameni pe care nu-i stia nimeni; erau

atat de diferiti si in preajma unui obiectiv comun in care au crezut si rezonat, s-au adunat”, spune Melania Medeleanu.

 

“Era o bunica care mergea si statea in gara. Platea 5 lei in fiecare seara, o bunica din Iasi, care venea la tratament si platea in fiecare seara 5 lei ca sa intre in Gara de Nord si sa stea acolo, sa nu-i fie frig. Si exemplele sunt mii si mii. Pentru ei, din banii stransi s-au ridicat 10 case Magic Home in tot atatea orase ale tarii, dar si in Viena si Chisinau, unde stau temporar familiile care au nevoie de ajutor. Cea mai mare locuinta e la un pas sa fie terminata si se afla in apropierea Insitutului Oncologic bucurestean”, spune Vlad Voiculescu. 

 

Acum, MagiCamp nu se adreseaza numai copiilor cu afectiuni oncologice, ci si celor care au suferit arsuri grave sau celor ramasi singuri pe lume.

 

Nu ratati o editie cu totul si cu totul speciala, “Asta-i Romania!”, duminica aceasta, de la ora 17:15, la Kanal D.

 

Taguri:

Mărturiile tulburătoare ale supraviețuitorilor masacrului care a ieșit la iveală după două luni! Sute de persoane au fost ucise în Africa de Vest: „Au ucis oameni toată ziua. Timp de trei zile am adunat cadavre”

Într-un atac extrem de violent care a zguduit Burkina Faso în luna august, până la 600 de persoane au fost ucise de militanți afiliați organizației teroriste Al-Qaeda, conform unei evaluări de securitate a guvernului francez.

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.