Imagini absolut revoltatoare cu asa-zisii saraci care arunca ciorba pe asfalt pe motiv ca nu e suficienta carne inauntru iar painea nu e suficient de pufoasa

Autor: Silviu Bunea
Actualizat: 07 aug 2017, 12:59

20.000 de oameni mananca din banii statului la cantinele sociale. Nu ar fi o problema, daca multi dintre ei nu ar arunca la gunoi mancarea data de pomana.

E dimineata pe strada Agricultori din Bucuresti. Ca in fiece luni, miercuri si vineri asistatii social se strang in fata cantinei sociale, de unde primesc o masa calda si alimente reci pentru urmatoarea zi. Multi dintre ei- amaratii amaratilor, parte din ei- oameni in toata firea, numai buni de munca. 

 

La doi pasi, o alta doamna isi umple portbagajul cu zeci de pachete cu provizii.

Cand se aude "SE DA", lumea se strange ciorchine la geamul de unde se distribuie mancarea. Nu trece mult si bucati de paine ori containere cu ciorba sunt aruncate pe jos, pe asfalt, in fata cantinei sociale.

 

Aceasta e realitatea cruda, nefardata. O mana de oameni care se recomanda saraci, dar care stramba din nas in fata farfuriei cu mancare platita fix din buzunarul nostru.

De ce? Pentru ca nu au nevoie de ea..probabil. Dar stiu acesti oameni cat de greu se castiga o paine? Cati oameni se zbat sa isi puna pe masa o bucata de paine? 

 

La Ploiesti insa, autoritatile au gasit solutia. Risipa a fost stopata printr-o regula simpla, de bun simt, cine munceste pentru Primarie primeste mancare, cine nu, rabda! 

 

 

"S-a introdus munca, munca obligatorie pentru o portie de hrana ei trebuie sa munceasca 5 zile In medie, ei iau cam numai hrana, alimente de 360 de lei pe luna, de persoana", a declarat Irina Manea, consilier in cadrul Serviciului de Prestatii Sociale Ploiesti.

 

Rrezultatul a fost unul neasteptat, cantinele sunt pe cale sa se inchida din lipsa de clienti.

800 de persoane din 1200 au renuntat deja la masa calda,dupa ce au fost obligati sa isi castige painea, prin munca. 

 

"Mi-a taiat cantina[...]"/ "Nu pot sa muncesc ca ma doare capul, ma ia cu ameteala", "Cum doamna sa muncesc, ca imi taie pensia!" sau "De o luna si ceva ma doare capul", sunt doar cateva din "scuzele" asistatilor din Ploiesti.

 

 

Potrivit datelor de la ministerul muncii, in toata tara sunt peste 100 de cantine sociale si cateva mese mobile. In total, sunt 20 de mii de romani care mananca pe banii statului. Potrivit legii ratia zilnica pentru un asistat este de 12 lei pe zi, in timp ce hrana unui bolnav aflat in spital nu sare de 7 lei. 

 

Taguri:

Ce conțin pachetele cu alimente, în 2025. O nouă categorie de români poate beneficia de acest ajutor de la stat

Persoanele vulnerabile vor primi și în acest an pachete cu alimente neperisabile. Ce conți acestea și care sunt persoanele care urmează să primească pachetele?