Astăzi, 29 aprilie 2024, intră pensiile pentru mai 2024 pe card! Mesaj important transmis de Ministrul Muncii

Author: Cristina Mocanu

Astăzi, 29 aprilie 2024, intră pensiile pentru mai 2024 pe card!

Sursa: pexels.com

Pensiile urmează să fie virate azi, 29 aprilie, pe carduri. Ce a transmis Simona Bucura-Oprescu?

Pensiile pentru luna mai 2024 vor fi virate în avans, conform anunțului făcut de Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu. Această măsură anticipată, decisă de Guvernul Ciolacu, reflectă o atenție deosebită față de nevoile financiare ale populației în această perioadă specială.

Pe data de 29 aprilie pensiile vor fi virate pe carduri

Astăzi, 29 aprilie 2024, pensionarii din România primesc o veste bună: pensiile pentru luna mai 2024 vor fi virate înainte de Paște.

Anunțul a fost făcut de către Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, care a oferit detalii despre această măsură menită să aducă un sprijin financiar în perioada sărbătorilor pascale.

Decizia de a anticipa plata pensiilor vine ca urmare a promisiunilor făcute public de către premierul Marcel Ciolacu și a fost luată în cadrul unei ședințe de Guvern. Aceasta a fost posibilă datorită eforturilor conjugate ale Ministerului Muncii, Poșta Română și a celor 22 de instituții bancare implicate în procesul de virare a pensiilor.

Procesul de livrare a pensiilor a fost demarat cu rapiditate

Potrivit declarațiilor Ministrului Muncii, procesul de livrare a pensiilor a fost demarat cu rapiditate, iar pensionarii care și-au ales să primească veniturile în sistem electronic au fost beneficiarii principali ai acestei decizii. Prima tranșă de 50% din sumele destinate pensionarilor a fost virată joi, iar restul de 50% au fost virați vineri. Astfel, luni, băncile vor putea vira banii în conturile beneficiarilor.

Citește și: Cine sunt pensionarii care primesc pensia de Paște în avans! Viramentul a început de luni

„Vestea bună vine de la Guvernul Ciolacu, la solicitarea lui, ministerul s-a mobilizat în așa fel încât pensiile să ajungă înainte de Paște. Am aprobat devansarea plăților pe care le facem către Poșta Română și cele 22 de instituții bancare astfel încât pensiile să ajungă înainte de sărbătorile pascale”, a

declarat oficialul de la Muncă la România TV.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Simona Bucura Oprescu a subliniat colaborarea eficientă între toate entitățile implicate, asigurând că toate plățile au fost programate astfel încât pensionarii să primească veniturile înainte de sărbătorile de Paște. Atât Poșta Română, cât și băncile, au dat asigurări că vor face tot posibilul pentru ca banii să ajungă la destinație în timp util.

Directorul general al CN Poșta Română, Valentin Ștefan, a confirmat că instituția are capacitatea logistică de a distribui pensiile înainte de Paște, fiind pregătiți să asigure distribuirea pensiilor, indiferent de termenul primirii banilor în conturi.

Această măsură vine ca un sprijin important pentru pensionari în contextul sărbătorilor pascale și demonstrează preocuparea și angajamentul Guvernului față de bunăstarea cetățenilor săi.

Pentru plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024, prin mandat poștal, suma de 1.961.165 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat și 339.359 mii lei din bugetul de stat este virată către Compania Națională „Poșta Română”, iar către băncile comerciale suma de 6.346.977 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat și 683.898 mii lei din bugetul de stat.

Citește și: Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei Române

Această acțiune demonstrează un angajament puternic pentru asigurarea bunăstării pensionarilor și reflectă o abordare proactivă în gestionarea resurselor financiare ale statului în beneficiul cetățenilor săi.