Astazi crestinii ortodocsi praznuiesc "Sambata lui Lazar"! Ce nu au voie sa faca cu o zi inainte de "Sarbatoarea Floriilor"? Este mare pacat!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 31 mar 2018, 11:48

Sambata lui Lazar este o zi importanta si incarcata cu traditii si obiceiuri pe care crestinii ortodocsi le pastreaza cu sfintenie.

In aceasta sambata, Biserica Ortodoxa cinsteste una dintre cele mai mari minuni savarsite de Iisus Hristos în viata pamanteana, învierea lui Lazar.

Sambata din ajunul Floriilor este cunoscuta si ca Mosii de Florii, cand se fac pomeniri pentru sufletele rudelor decedate.


De Sambata lui Lazar, nu este voie ca femeile sa toarca, pentru ca sufletele celor decedati care asteapta la Poarta Raiului sa nu se întoarca pe Pamant.


De asemenea, se mai spune ca aceasta zi este una dedicata iertarii, asa ca este bine sa îi ierti pe cei care ti-au gresit si sa nu te superi pe nimeni sau sa te certi cu cineva.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.