Astazi, de la 17:15, la “Asta-i Romania!”, la Kanal D: Trucuri de supermarket - Cum ne seduc magazinele?

Autor: Silviu Bunea
Actualizat: 18 nov 2017, 10:23

Supermarketul - locul pe care multi dintre noi am ajuns sa il vizitam cel putin o data pe saptamana si in care ne petrecem mai mult de doua saptamani intr-un an.

E unul dintre avantajele cu care democratia a venit la pachet si fara de care noi, romanii, nu ne mai concepem viata. Asa am ajuns sa dam fuga la supermarket chiar si pentru o banala sticla cu lapte sau pentru o paine, pe care am gasi-o si in magazinul din coltul strazii.

 

In aceasta seara, de la 17:15, la “Asta-i Romania!” intram in "culisele" marilor magazine alimentare si va aratam cateva dintre "trucurile" in care comerciantii investesc milioane, doar ca sa ne faca sa cumparam mai mult, fara sa ne dam seama.

 

“Noi suntem un popor consumist! Romania a ajuns la cote alarmante, atat de multe  marketuri si-au deschis filiale la noi si nu in alte tari. (…) Pentru ca a fost o zona guvernata de comunism, oamenii acum cred ca sunt liberi … cumpara mult! Este o obisnuita, un proces repetitiv care s-a inscris in "programele noastre de cumparat" si nu le putem opri”, este de parere sociologul Alexandru Plesea, specialist in terapia comportamentala.

 

 

Dar cum am ajuns sa scoatem si ultimul leu din buzunar pe niste produse de care nu avem nevoie? De cate ori nu vi s-a mai intamplat sa plecati de acasa cu o lista cu trei produse si sa va intoarceti cu un cos plin?

 

Cosul din ce in ce mai mare, promotiile, ofertele si produsele asezate strategic pe rafturi ne iau pur si simplu mintile.

Studiile arata ca dupa numai 20 de minute de plimbat caruciorul in magazin, incepem sa punem in el si ce nu trebuie.

           

Nu ratati astazi, de la ora 17:15, o noua editie a emisiunii “Asta-i Romania!”, prezentata de Mihai Ghita.

 

Taguri:

Episodul 24 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 4 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.