Pirandele au intins mese imbelsugate inca de ieri, iar din cazanele fierbinti au scos sute de sarmale aburinde si gramezi de fripturi. Bogatia a fost intinsa in cimitire, in cinstea mortilor, inca de ieri, chiar daca abia astazi este Pastele Blajinilor. In Prahova, rromii s-au adunat la mormintele rudelor si s-au cinstit cu mancare si bautura si nici furia naturii nu i-a oprit de la ospatul intins printre cruci.
Cu palariile in cap si fustele colorate in vant, oamenii au venit dis-de-dimineata sa-si pomeneasca mortii.
Mesele intinse de pirande au aratat mai ceva ca la restaurant, ba chiar ai fi putut sa iti alegi intocmai ca dintr-un meniu, la cate feluri de mancare au inceput sa aseze.
Aroma de sarmale care a invaluit intregul cimitir s-a dovedit irezistibila pentru credinciosi, dar si pentru politistii locali care probabil si-au muscat buzele de pofta, dar s-au multumit doar sa se asigure ca atmosfera ramane linistita.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Cu
o sarma in gura, alta in mana si ochii dupa inca una, oamenii au stat chiar si la coada ca sa prinda o farfurie cu merinde. Bataia cea mai mare s-a dat insa pe sarmale si pe friptura de miel.##VIDEO136539##