Astăzi este „Blue Monday”, cea mai deprimantă zi din an. Iată de ce este denumită astfel

Autor: Lavinia Medrea

Iată de ce este denumită astfel

Sursa: PixaBay

Astăzi este „Blue Monday”, cea mai deprimantă zi din an, conform specialiștilor, asta din cauza schimbărilor dese ale condițiilor meteo. a finalului sărbătorilor și a scăderii drastice a motivației.

Conform unui sondaj realizat de un site de recrutare, 64% dintre angajaţii români spun că nu resimt această zi ca fiind deprimantă, relatează Mediafax.

Astăzi este „Blue Monday”, cea mai deprimantă zi din an

Un procent de 36% dintre angajați simt energia negativă a „Blue Monday”, arată un sondaj realizat de o platformă de recrutare online.

De asemenea, 64% spun că nu simt nicio deprimare astăzi. Totuși, mai bine de jumătate dintre respondenți spun că le este greu să facă față sarcinilor de la job din cauza oboselii acumulate din timpul sărbătorilor. În perioada dintre Crăciun și Revelion, 38% au avut vacanță, 44% au avut doar zile libere legale iar 11% au muncit fără oprire și nu au avut timp să se odihnească.

Citește și: Plafonul pentru persoanele care nu își pot permite un avocat se va majora de la 15 ianuarie. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În acest context, angajații consideră că trebuie să aibă satisfacție la job pentru a se simți mai bine, iar 76% dintre participanții la sondaj declară că felul în care se simt în raport cu munca pe care o fac au un impact asupra gradului de împlinire personală. De asemenea, 3 din 10 angajați, la fel ca acum un an, se declară nemulțumiți de jobul la care se află și vor să-l schimbe, iar 8% se consideră cu adevărat mulțumiți la locul de muncă.

Un procent de 62% este neutru față de acest aspect.

„Românii au învățat în ultimii ani să-și gestioneze mai eficient timpul petrecut la muncă și activitățile care presupun un grad mai mare de stres. În plus, cei mai mulți dintre ei înțeleg acum mai bine importanța echilibrului dintre viața personală și cea profesională, astfel că tendința lor este să elimine cât mai mult activitățile generatoare de stres, să adopte un stil de viață sănătos și să lucreze în acord cu nevoile și valorile lor.

În acest sens, vedem cum tot mai mulți candidați se îndreaptă către joburi flexibile, cu salariul afișat și care oferă beneficii extrasalariale generoase” , a declarat Ana Vișian, Marketing Manager.

Angajații români plănuiesc să își pună sănătatea mintală pe primul loc

Aproape 54% dintre respondenți spun că vor ca în acest an să aibă un stil de viață mai sănătos, 15% vor să meargă la terapie iar 11% vor să muncească mai puțin.

Citește și: Zile libere 2023 pentru învăţământ: Când stau elevii acasă în ianuarie și februarie?

Un procent de 20% are în plan să își mărească veniturile prin negocierea salariului actual sau prin aplicarea la joburi noi, care oferă un salariu mai mare. Sondajul a fost făcut în luna ianuarie 2023, pe un eșantion de 925 de utilizatori de internet din România.