Astazi este Dragobetele! Iata cum pastreaza romanii traditia

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 18:52

Astazi este ziua iubirii la romani. De Dragobete, traditia spune ca tinerii care se vor saruta se vor si casatori.

Tot acum, fetele le fac feciorilor turte pentru a le arata ca si-i doresc drept soti. Nici bine nu s-au izvit zorii, ca deja Cristina s-a  pus pe treaba. Vrea sa respecte traditia de Dragobete, cu orice pret.

Batranii spun ca fetele care vor sa se marite anul acesta trebuie sa ii faca baiatului de care s-au indragostit o turtita.

Cristina  a facut turtita in forma de inima din faina si apa, iar daca lui Ionica ii va placea, atunci cu siguranta si ea va fi pe gustul lui, dupa cum spune traditia.

Imediat ce turtita a fost coapta, Cristina a si plecat sa i-o duca lui Ionica!

Traditia spune ca de Dragobete toti feciorii si fetele se aduna la unul dintre gospodarii din sat, iar tinerii sunt cei care trebuie sa tocmeasca ceterasul. Asa ca Ionica si Cristina au venit si ei la petrecere!

Pentru a avea noroc in dragoste, fetele trebuie sa joace numai cu feciorul  pe care si-l doresc drept sot.
La fel a procedat  si Cristina care  nu a avut ochi decat pentru Ionica.

De cealalta parte sunt si feciori indragostiti de fete care nu-i baga in seama. Pentru acestia, traditia spune ca ei trebuie sa le alerge prin gradina, drept pedeapsa si, daca le prind si le  pupa, in ziua de Dragobete, au toate sansele sa se si casatoreasca impreuna.
##VIDEO103708##

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.