ASTAZI, vor sosi primele rezultate ale analizelor privind boala misterioasa care imbolnaveste copii. Ultimele detalii

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 21:11

Cum li se imbolnavesc copiii? Aceasta este intrebarea de pe buzelele tuturor parintilor in ultimele zile, de cand bacteria ucigasa a inceput sa faca ravagii in Arges.

Intrebari fara raspuns plutesc pe buzele tuturor. Bacteria E-Coli face ravagii in continuare si nimeni nu a descoperit inca de unde provine. 11 copii sunt in continuare internati in spitalul Marie Curie din Capitala si un alt caz cu simpotme asemanatoare a fost semnalat ieri in Dolj. Copiii par sa se imbolnaveasca pe banda rulanta si nimeni nu poate sa le spuna parintilor de ce anume sa se fereasca.

Patru dintre micutii de la spitalul marie Curie sunt la terapie intensiva si lor li s-ar putea alatura inca unul.

Bacteria le provoaca insuficienta renala, o boala care poate fi combatuta numai prin acest procedeu medical. Insa pe cat de necesar este pentru a le salva viata, pe atat de distrugatoare devine pentru rinichii lor. Alta varianta nu exista.

Medicii si specialistii nu nau inca toate raspunsurile pe care le vor parintii. Au analizat toate alimentele ingerate de cei mici pana la manifestarea primelor simptome si nu gasesc nimic care sa le dea vreun indiciu despre originea infectiei.

Momentan, sursa bolii pare sa fie un mister.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Parintii sunt in alerta maxima.

Panica a pus stapanire pe toata lumea din moment ce medicii nu pot spune care sunt cauzele imbolnavrii. La inceput s-a crezut ca de vina este apa, apoi banuielile s-au indreptat catre fructele si legumele pe care cei mici le-au consumat, insa nici aceasta varianta nu este inca sustinuta de date clare. Declaratiile medicilor sunt contradictorii si ii zapacesc pe parinti.

Sarmanii parinti ar putea sa primeasca mai multe lamuriri astazi, dupa ce medicii vor afla rezultatele analizelor de laborator pentru mai multe alimente si apa.

Intre timp insa, la spitalul Marie Curie, starea copiilor aflati la terapie intensiva se degradeaza.

Ieri, Ministerul Sanatatii a trimis o echipa la Spitalul de Pediatrie din Pitesti, pentru o ancheta epidemiologica. In paralel, politistii ancheteaza moartea copilului de numai 11 luni, ucis de aceasta bacterie nemiloasa.