Astrologul Marian Golea: Cum se calculează corect zodia în astrologia chineză, în funcție de locul nașterii: „Au două zile de naștere”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 23 sep 2024, 22:18

Un aspect esențial în astrologia chineză este variabilitatea începutului anului nou, care poate cădea în orice zi între 20 ianuarie și 20 februarie

Sursa: Captură YouTube

Marian Golea, specialist în metafizică chineză, vorbește despre complexitatea calculului zodiei conform calendarului chinezesc, un sistem astrologic care diferă semnificativ de cel occidental.

Citește și: Horoscop săptămânal Ana-Maria Ticea pentru 23- 29 septembrie 2024: Viitorul devine tot mai nesigur pentru acești nativi

Un aspect esențial în astrologia chineză este variabilitatea începutului anului nou, care poate cădea în orice zi între 20 ianuarie și 20 februarie. Marian Golea subliniază că acest lucru se datorează modului în care calendarul chinezesc urmărește ciclurile lunare, sincronizându-se cu fazele Lunii, și influențele cosmice care joacă un rol fundamental în determinarea momentului de schimbare a anului.

De aceea, cei născuți la începutul anului trebuie să verifice exact care este data intrării în noul an chinezesc pentru a-și stabili zodia corectă.

„Calendarul chinezesc este cel mai vechi calendar continuu din lume. Este uni-solar, adică ține seama atât de mișcarea Lunii, cât și se mișcarea Soarelui. Există, doar că noi nu îl folosim din punct de vedere lunar.

Anul Solar începe la 3,4,5 februarie. Anul chinezesc se naște odată cu începutul primăverii,” a spus acesta. 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Ce a pățit Culiță Sterp în aeroport? „Atunci când văd un om care muncește vreau să îi dau bani. O fi crezut că vreau să îmi bat joc de el sau să îi întind o capcană.”

Citește și: Horoscop săptămânal Ana-Maria Ticea pentru 23- 29 septembrie 2024: Viitorul devine tot mai nesigur pentru acești nativi

În astrologia chineză, data de naștere nu doar că determină zodia, ci este esențială în calcularea întregului chart astrologic. Conform lui Golea, unul dintre cei mai importanți factori în acest sistem este elementul personal. În tradiția chineză există cinci elemente: Foc, Pământ, Metal, Apă și Lemn, fiecare cu trăsături distincte.

Elementul personal nu doar că influențează personalitatea, ci și toate aspectele vieții unei persoane, de la sănătate și relații, până la carieră și prosperitate.

„Un om născut în Emisfera Nordică e diferit de un om născut în aceeași zi în Emisfera Sudică. Ei au două zile de naștere. Elementul personal este legat de ziua de naștere. Te-ai născut în zi de metal, de pământ. Acestea nu sunt nimic altceva decât puterea planetelor de deasupra noastră. De exemplu, dacă ești  de apă, planeta care guvernează apa este Mercurul. Te-ai născut într-o zi slabă de apă, înseamnă că Mercurul era în mișcare. 

Totdeauna, elementul tău personal e caracterizat de poziția unei planete. Mai mult decât atât, sunt de fapt 28 de constelații. Fiecare om e caracterizat de un element personal, de o ramură terestră, un animal și de acești opt stâlpi, din care patru sunt elemente și patru sunt animale.”

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.