Atac armat la o paradă de Ziua Independenței, în Chicago. Mai multe persoane au murit

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 04 iul 2022, 21:31

Focuri de arma au fost auzite luni, la o parada de 4 iulie din suburbia Highland Park a orașului Chicago.

Sursa: twitter

Un atac armat a fost raportat, luni, la parada de Ziua Independentei, intr-o suburbie din Chicago.

Un atac armat a fost raportat, luni, la parada de Ziua Independenței, într-o suburbie din Chicago, Highland Park. Potrivit CNN, au fost trase circa 25 de focuri de armă, iar mai multe persoane ar fi fost împușcate.

Citeste si: Părinții Roxanei, românca ucisă de rechin în Egipt, mărturisiri tulburătoare: "Am văzut la televizor și mi-a sărit inima din loc"

UPDATE ORA 21:30. Șase oameni au murit

Fox News anunță că 6 oameni au murit, iar alți 24 sunt răniți. Potrivit CNN, care citează declarațiile autorităților, suspectul al fi un bărbat alb cu vârsta cuprinsă între 18 și 20 de ani. 

Oficialii locali au declarat ca atacatorul ar fi tras în mulțime de pe acoperiș. Momentan nu există indicii că acesta s-a baricadat și a luat ostatici. Poliția caută în continuare suspectul.

Atac armat la o paradă de Ziua Independenței, în Chicago. Cel puțin cinci oameni au murit

Focuri de armă au răsunat aproximativ 10 minute după începutul spectacolului stradal din Highland Park.

Cel puțin cinci persoane sunt confirmate decedate în urma atacului din Chicago. Alte 16 sunt rănite, scrie CNN. Poliția caută în continuare suspectul.

Citeste si: Care au fost ultimele cuvinte ale uneia dintre femeile sfâșiate de rechini în Marea Roșie din Egipt

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Miles Zaremski, un localnic din Highland Park a spus: „ Am auzit între 20 și 25 de împușcături, într-o succesiune rapidă. Deci nu ar fi putut să fie doar un pistol sau o pușcă”.

 

Acesta a mai spus că „oamenii din acea zonă au fost împușcați”, inclusiv „o femeie plină de sânge...nu a supraviețuit”.

O fostă jurnalistă Chicago Sun-Times a povestit: „Era liniște, pace, o dimineață plăcută, oamenii se bucurau de paradă. În câteva secunde, să ți se ia acea pace brusc, este înfricoșător.

Nu poți merge nicăieri, nu poți găsi pace. Cred că ne prăbușim”.

“Ajutăm poliţia din Highland Park după ce pe traseul defilării s-au tras focuri de armă”, au postat pe Twitter serviciile şerifului din comitatul Lake.

“Sărbătoarea de 4 iulie este anulată, vă rugăm evitaţi centrul Highland Park”, a adăugat municipalitatea locală pe pagina sa de Facebook.

Parada a fost întreruptă la aproximativ 10 minute după ce începuse, sute de oameni au fugit disperați după ce s-au auzit primele focuri de armă, scrie ziarul Chicago Sun-Times. Martorii au declarat că un individ a tras cel puţin 20 de focuri de armă.

"Toată lumea fugea, se ascundea şi ţipa", a declarat o producătoare a canalului CBS 2.

 

Taguri:

Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.