Atac armat la o universitate din Praga! Un bărbat a deschis focul în centrul orașului, unde a ucis cel puțin 15 oameni și a rănit alți 24

Author: Diana Ghita
Actualizat: 21 dec 2023, 20:08

Un bărbat înarmat a intrat într-o universitate din Praga

Sursa: Unsplash

În urmă cu puțin timp a avut loc un atac armat în Cehia, la Praga, în urma căruia mai multe persoane și-au pierdut viața.

Atacul din Paraga s-a produs la Facultatea de Arte, din cadrul universității Carol. Clădirea se află chiar în zona centrală a orașului, unde atacatorul a început să tragă mai multe focuri de armă.

Atacatorul a început să tragă de pe acoperișul universității

UPDATE: Conform informațiilor transmise de șeful poliției, atacatorul a omorât cel puțin 15 persoane, iar aproximativ 24 au fost rănite în urma atacului nemilos.

De asemenea, s-a aflat că autorul acestei tragedii este chiar unul dintre studenții aceleiași facultăți, iar atacul ar fi asemănător cu cele care s-au produs în alte țări, scrie g4media.ro.

În urmă cu doar câteva ore, un bărbat înarmat a pătruns în incinta Facultății de Arte din Praga, Cehia, acolo unde s-a suit pe acoperișul clădirii și a început să tragă în trecătorii din Piața Jan Palach.

Mulți dintre acești oameni au murit, iar ceilalți sunt grav răniți.

În momentul în care atacatorul a intrat în facultate, studenții, disperați, au recurs la diverse metode pentru a-și salva viețile. Pe când unii s-au baricadat în sălile de curs, folosindu-se de piesele de mobilier, alții au recurs la variante extreme. Un grup de studenți, care aveau ore la mansardă, au ieșit direct pe fereastră, ascunzându-se într-un spațiu exterior dintre etaje, sub fereastră.

Aceștia s-au mobilizat la timp, întrucât au fost avertizați, printr-un mail, să se încuie în săli, căci un bărbat periculos a pătruns în clădire.

„Rămâneți pe loc, nu plecați nicăieri, dacă sunteți în birouri, încuiați-le și puneți mobila în fața ușii, stingeți luminile”, scria în mail-ul trimis de reprezentanții facultății.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: Atac terorist la Paris, sub egida „Allah Akbar”! Un iranian a ucis o persoană și a rănit alte două chiar la Turnul Eiffel

Polițiștii l-au ucis pe atacatorul din Praga

Ulterior, cu toții au fost evacuați din instituția de învățământ de către autoritățile care au intervenit de urgență la fața locului: „Întreaga clădire este în prezent evacuată și există mai mulți morți și zeci de răniți la fața locului”.

Înainte de a-i scoate din instituție pe studenții baricadați, polițiștii l-au lichidat pe agresor. Mai apoi, aceștia au izolat Piața Jan Palach, unde oamenii au fost fie răniți, fie uciși, în urma atacului.

„Agresorul a fost eliminat (de poliție, n.red). Întreaga clădire este în prezent evacuată, iar la fața locului sunt mai mulți morți și zeci de răniți”, transmiteau forțele de ordine în jurul orei locale 15:00, potrivit Nova.cz.

De asemenea, autoritățile îi informează pe toți să se depărteze de zona unde s-a produs atacul și să rămână în case, căci misiunea polițiștilor încă nu s-a încheiat.

„Facem apel la cetățeni să nu rămână în apropiere și să nu-și părăsească locuințele. Intervenția poliției este încă în desfășurare”, mai transmit organele de ordine.

Citește și: Polonia Bulgaria și Cehia, decizia de ultim moment după atacul Rusiei asupra capitalei Ucrainei, Kiev

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.