Atac cibernetic uriaș din partea Ucrainei! Site-urile instituțiilor oficiale au picat pe rând

Autor: Lavinia Medrea

Atac cibernetic uriaș din partea Ucrainei! Site-urile instituțiilor oficiale au picat pe rând

Sursa: PixaBay

Azi dimineață, 16 februarie 2022, site-urile oficiale ale instituțiilor Ministerului Educației și Științei, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Stat de Urgență și Cabinetului de Miniștri au picat.

De azi dimineață, site-urile Ministerului Educației și Științei, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Stat de Urgență și Cabinetului de Miniștri nu mai funcționează. Utilizatorii din Ucraina s-au plâns și de probleme la accesarea site-urilor Oficiului Președinției și ale Serviciului de Frontieră.

Ucraina atacă cibernetic pentru a doua oară în 24 de ore

Ieri după-amiază a mai avut loc un alt atac cibernetic, unde au avut de suferit site-urile unor bănci și site-ul Ministerului Apărării.

Conform serviciului de presă al Poliției Naționale, au fost deja întocmite urmăriri penale.

„Direcția de Investigații a Poliției Naționale a deschis urmărirea penală în temeiul articolelor 361 (ingerință neautorizată în funcționarea sistemelor automate) și 363-1 (difuzarea intenționată de semnale telecom are cauzează o întrerupere în funcționarea sistemelor automatizate) din Codul penal al Ucrainei”, a transmis poliția.

Citeste si: Joe Biden cere Rusiei să nu atace Ucraina: Un atac împotriva unui stat NATO este un atac împotriva tuturor

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În plus, viceprim-ministrul și, de asemenea, ministrul transformării digitale, Mihail Fedorov, a declarat că echipele de IT-iști au eliminat atacuri ale hackerilor din patru țări: Rusia, China, Cehia și Uzbekistan.

Este al doilea atac cibernetic din ultimele 24 de ore. În după-amiaza zilei de ieri, 15 februarie 2022, site-urile Privatbank, Oschadbank, Ministerul Apărării și forțele armate ale Ucrainei au căzut. Conform serviciului de presă al Poliției Naționale, s-au întocmit deja urmăriri penale în acest sens.

Citeste si: "Nu deschideți acest link"! Un nou atac al hackerilor! Autoritățile au transmis o alertă

„În ceea ce priveşte Rusia, vă pot asigura că miercurea aceasta nu va avea loc niciun atac. Nu va exista nicio escaladare nici săptămâna viitoare, nici în săptămâna următoare, nici luna viitoare”, a precizat Cijov.

Ambasadorul Cijov a condamnat afirmaţiile SUA legate de un posibil atac asupra Ucrainei.

„Când aduci acuzaţii, în special acuzaţii foarte grave împotriva Rusiei, ai şi responsabilitatea de a prezenta dovezi. Altfel, e calomnie. Deci, unde sunt dovezile?”, a precizat acesta.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.