Atac cu rachete în nordul Israelului! Au sunat alarmele de război

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 09 oct 2023, 10:34

Au sunat alarmele de război

Sursa: Twitter @TheBelieverJC - colaj Kanal D

Israelul și-a închis spațiul aerian după ce a fost atacat cu zeci de rachete din Liban. La rândul lui, statul israelian a răspuns cu focuri de artilerie.

Israelul a fost atacat cu rachete în prima zi de Paște de către Liban. Sărbătorile pascale au loc între 5-12 aprilie la evrei.

Atac cu rachete în Israel

Armata israeliană a anunțat că zeci de rachete au fost lansate din Liban spre Israel. Atacul a avut loc în prima zi de Paște evreiesc, pe fondul tensiunilor continue din zonă. 

Citește și: De la ce a izbucnit o explozie pe o navă din șantierul naval Midia. Incidentul s-a soldat cu trei victime

Deocamdată, n-au fost anunțați morți sau răniți și nu se știe din partea cărei grupări s-a lansat atacul. 

Deși agenția libaneză de presă susține că Israelul a răspuns cu focuri de artilerie, un ziarist Al-Manar spune că s-a întâmplat exact invers.

Cancelaria premierului israelian Benjamin Netanyahu a declarat că prim-ministrul „primește informări în timp real despre situația de securitate și va analiza situația alături de liderii instituțiilor de securitate”.

Citește și: Rusia a anunțat că a doborât, pe frontul din Ucraina, prima bombă americană GLSDB

Ministrul israelian de Externe a transmis, pe Twitter, că Israelul va lua  „toate măsurile necesare pentru a apăra oamenii și țara. Aceasta nu este o coincidență”.

Israelul a ucis un lider care se ocupa de atacuri comise în Europa

Un lider al Statului Islamic, Khaled Aydd Ahmad al-Jabouri, care se ocupa de atacuri comise în Europa, a fost omorât într-un atac aerian în Siria, a anunțat, marţi, Comandamentul Militar American în Orientul Mijlociu (CENTCOM).

Khaled Aydd Ahmad al-Jabouri a fost „însărcinat cu planificarea atacurilor SI în Europa”, a subliniat, într-un comunicat, CENTCOM.

Moartea liderului „urmează să perturbe capacitatea organizaţiei de urzi atacuri în străinătate”, a mai precizat comandamentul american.

 

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.