Atac cu rachete la Kiev în timpul vizitei lui Josep Borrell! Bombardamentul a luat 3 vieți și a produs multiple pagube

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 07 feb 2024, 13:34

Atacul cu rachete a avut loc în această dimineață

Sursa: Pexels.com; Twitter Maria Avdeeva

În dimineața zilei de miercuri, 7 februarie, Kievul a fost atacat de către ruși cu rachete. În urma bombardamentului, 3 oameni și-au pierdut viața.

Atacul masiv de la Kiev a fost dat de către ruși chiar în timpul vizitei oficiale a lui Josep Borrell, Înaltul Reprezentat al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe. Cel puțin 3 persoane au murit în urma bombardamentului, iar alte 16 au fost rănite.

Cu ce scop a venit Josep Borrell în Ucraina

În momentul în care a fost dată alarma aeriană, oficialul a fost dus în adăpostul hotelului la care este cazat.

Astăzi, acesta urma să se întâlnească cu președintele Volodimir Zelenski și cu ceilalți lideri ucraineni, pentru a garanta sprijinul militar și politic al UE pentru Ucraina.

„Ei se confruntă cu situații dificile atunci când recapătă controlul asupra teritoriilor eliberate, motiv pentru care antrenăm aproximativ 150 de jandarmi sau membri ai gărzii naționale ucrainene”,  a spus Josep Borrell, conform hotnews.ro, după ce a luat parte la mai multe exerciții militare.

Citește și: Update Live: În ziua 691 de război în Ucraina, ONU are nevoie de aproximativ patru miliarde de dolari să ajute Ucraina

Alarma s-a declanșat în jurul orei locale 06:00, iar la aproximativ o oră distanță după semnalul acustic al sirenelor, s-a auzit o explozie foarte puternică din centrul capitalei ucrainene.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Conform șefului administrației militare de la Kiev, sunetul puternic s-a auzit în momentul în care apărarea antiaeriană a fost pusă în funcțiune. De asemenea, acesta le-a transmis cetățenilor să rămână în adăposturi până la stoparea alarmei.

În ce zone au ajuns rachetele rusești

Atacul cu rachete a produs avarii semnificative la liniile de electricitate, ceea ce a lăsat fără curent electric o parte din orașul Kiev, mai exact districtul Dniprovski.

„În urma unui atac inamic, două linii de înaltă tensiune au fost avariate de fragmente de rachete în capitală. Unii locuitori de pe malul stâng (al Niprului) sunt, în prezent, fără curent electric”,  a transmis primarul Vitalo Kliciko, prin intermediul Telegram.

Citește și: UE avertizează asupra unei noi escaladări! Ce provoaca acest conflict?

Capitala Ucrainei nu a fost singura bombardată, întrucât s-au produs explozii și în vestul și centrul Nikolaivului, iar sudul orașului a fost atacat cu drone kamikaze Shahed, fiind afectate circa 20 de clădiri.

Alerta de raid aerian din această dimineață a fost dată la nivelul întregii țări, avertismentul fiind dat prin intermediul platformei de mesagerie Telegram, de către forțele aeriene ucrainene.