Atac fara precedent asupra Romaniei: Nu intrati in confruntari cu noi!

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 11 sep 2020, 17:35

Europarlamentarul din grupul ALDE, Sophia in ‘t Veld, i-a trimis un mesaj important Vioricai Dancila.

Europarlamentarul din grupul ALDE, Sophia in ‘t Veld, a cerut demararea investigatiei cu privire la modul in care ar fi putu fi foloite fondurile europene in Campania referendumului pentru familie care va avea loc pe 6 si 7 octombrie.

"Stiu ca nu pot cere guvernelor, dar pot cere partidelor politice sa faca campanie impotriva referendumului anti-LGBT din Romania si cer oficial presedintiei acestui Parlament sa investigheze acuzatiile ca s-au folosit fonduri ale Parlamentului European in campania pentru referendum”, a declarat Sophia in 't Veld.

Cu ocazia sedintei, europarlamentarul din grupul ALDE a avut un mesaj si pentru Viorica Dancila in care ii sugereaza sa nu incerce o confruntare cu Parlamentul European.

“Sunt dezamagita de discursul dumneavoastra. Parlamentul European nu este inamicul dumneavostra, noi nu atacam Romania. Suntem cu totii in aceeasi familie,dar exprimam preocupari cu privire la evolutiile din tara dumneavoastra. As sugera sa acceptati acest lucru si mana pe care v-o intindem.

Nu incercati sa aveti o confruntare cu Parlamentul European, nu intrati in defensiva"
, a declarat Sophia in 't Veld, europarlamentar din grupul ALDE.

Referendumul pentru familie are la baza initiativa cetateneasca demarata de Coalitia pentru Familie, prima dupa 1989, initiativa semnata de peste 3 milioane de roman ice vizeaza inlocuirea sintagmei “intre soti”, dupa cum este scris, in prezent, la art. 48, alin. (1) al Constitutiei, cu unirea liber consimtita “intre un barbat si o femeie”.