Atac sângeros la un festival din Germania: Trei persoane au murit și cinci au fost grav rănite, după ce un bărbat a atac cu un cuțit la întâmplare

Autor: Laura Macovei

Atacul a avut loc în plina desfășurare a festivalului din Solingen

Sursa: bild.de

Un festival din Solingen, Germania, a devenit seara trecută scena unui atac sângeros, în care trei oameni și-au pierdut viața și cinci au fost rănite, după atacul unui bărbat cu un cuțit.

Un bărbat înarmat cu un cuțit a semănat teroare vineri seara în mijlocul unui festival organizat pentru a sărbători 650 de ani de la atestarea orașului. Bilanțul tragic al atacului este de trei morți și cinci răniți grav, dintre care trei se află în stare critică.

Citește și: El este Abdullah, eroul care l-a imobilizat pe atacatorul român, după ce a înjunghiat o fetiță, în Londra: „Am sărit pe el și l-am apucat de mână”

Bărbatul a înjunghiat la întâmplare mai multe persoane

Incidentul a avut loc în jurul orei 21:45, într-o piață aglomerată din centrul orașului, unde mii de oameni se adunaseră pentru a participa la festivități. Atacatorul a început să înjunghie la întâmplare persoanele din mulțime, lucru ce a stârnit panică și haos.

Primele trei persoane au fost o pradă uşoară pentru atacator. Au căzut ca secerate, şi, în ciuda eforturilor medicilor, acestea au fost declarate decedate.

După ce și-a continuat atacul asupra altor cinci persoane. Potrivit bild, bărbatul a reușit să fugă, iar acum este de negăsit.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Dinu Maxer vorbește despre infidelitățile din relația cu Nicoleta Luciu: „Mi-a fost greu să fiu fidel. N-am reușit. Sunt persoane publice infidelitățile mele.”

Autoritățile locale au reacționat prompt, au blocat circulația în zonă și au sfătuit locuitorii să rămână în case. Purtătorul de cuvânt al poliției a confirmat că serviciile de urgență au fost alertate în jurul orei 21:30, iar echipele de intervenție au fost mobilizate pentru a salva viețile celor răniți.

Martorii oculari, încă șocați de cele întâmplate, au încercat să ofere cât mai multe detalii poliției pentru identificarea agresorului, despre care se crede că ar fi de naționalitate arabă.

Până la acest moment, atacatorul nu a fost capturat, iar autoritățile au clasificat atacul drept unul terorist.

Ce a transmis primarul din Solingen

Philipp Müller, unul dintre organizatorii festivalului, a adresat mulțimii un mesaj prin intermediul unei scene, cerând oamenilor să rămână calmi și să părăsească zona în siguranță. Festivalul Diversității, care ar fi trebuit să se desfășoare până mâine și să atragă peste 80.000

de vizitatori, a fost anulat în urma tragicului incident.

Solingen, un oraș cu aproximativ 160.000 de locuitori, situat în landul Renania de Nord-Westfalia, este acum în doliu și într-o stare de alertă maximă, în timp ce autoritățile continuă căutările pentru prinderea atacatorului. 

„Suntem în stare de şoc. Am vrut să sărbătorim împreună aniversarea oraşului nostru şi acum ne plângem morţii şi răniți.

Mi se rupe inima că a avut loc un atac în oraşul nostru. Am lacrimi în ochi când mă gândesc la cei pe care i-am pierdut", a scris Tim Kurzbach, primarul din Solingen, pe rețelele sociale.