Atac terorist in inima Europei. Doua explozii puternice au zguduit aeroportul din Bruxelles si au lasat in urma cel putin  26 morti si 136 de raniti

Editor: Adelina Minulescu Autor: A.M.
Actualizat: 28 feb 2017, 05:52

Teroarea nu s-a oprit aici, pentru ca alte deflagratii s-au produs intr-o statie de metrou.

Si, mai mult, o alta incarcatura exploziva a fost gasita pe una dintre pistele aeroportului. Printre martorii tragediei s-a aflat si Luana Rednic, fiica antrenorului echipei Dinamo. Nivelul alertei teroriste a fost ridicat la maximum de catre autoritatile belgiene.

Teroarea a inceput in jurul orei 9, ora Romaniei. Martorii povestesc faptul ca, la un moment dat s-au auzit focuri de arma si apoi prima explozie. Panica a intervenit printre cei care se aflau in zona.

Oamenii au fugit care-ncotro sa se adaposteasca.

La scurt timp, o a doua explozie s-a produs in aeroport. Teroarea era la cote maxime deja. Totul in jur era distrus. Luana Rednic a ramas blocata in biroul in care s-a ascuns. Toti oamenii au fost dusi pe pistele aeroportului. Numai ca panica s-a raspandit repede printre ei, dupa ce a mai fost gasit un dispozitiv exploziv si acolo. In interior, unul dintre supravietuitori a surprins cateva imagini cu cei care incercau sa gaseasca o cale de iesire printre moloz, resturile de tavan si bagajele de pe jos.

O alta informatie ingrijoratoare vine de la eurodeputatul Maria Grapini, care spune ca un grup de aproximativ 30 de romani se afla in momentul exploziei in aeroport si ,ca de atunci, nu a reusit sa ia legatura cu ei.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Haos e si

la metrou, unde s-au produs alte 4 deflagratii. Unul dintre trecatori a inregistrat cateva imagini de langa statia Maelbeek. Se vede un nor mare de fum care iese din subteran.

Presa locala vorbeste deja despre 10 morti in atacurile de la metrou.In acest moment, Bruxelles-ul pare ca o capitala asediata. Orasul e plin de forte de ordine, circulatia trenurilor catre aeroport a fost intrerupta, muzeele au fost inchise.

La fel si metroul. Niciun tren nu mai este in miscare, in acest moment. Nicio informatie insa, despre autorii atacului terorist, deocamdata. Companiile aeriene si-au redirectionat cursele spre alte zone apropiate. Spre exemplu, Tarom avea in momentul atentatului o cursa care trebuia sa aterizeze in jurul orei 10 si jumatate pe aeroportul din Bruxelles, insa a fost redirectionata spre Amsterdam.