Atac terorist sau neputinta autoritatilor? "Trebuie sa curga sange in tara asta!" Gestul extrem al atacatorului inspirat dintr-un scenariu teribil! Incidentul grav de la mall-ul din Braila s-a soldat cu 10 victime, printre care se numara si doi copii rani

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 11 nov 2018, 16:59

In urma cu cateva ore, autoritatile din Braila au fost puse in alerta, dupa ce un individ a intrat cu masina in usile de acces ale unui centru comercial.

Din primele informatii, se pare ca exista 5 victime, din care una mai grav. Unele surse sustin ca individul s-ar fi certat cu un alt barbat la Cazasu, l-ar fi injunghiat, i-ar fi furat masina si ar fi gonit spre Mall, cu gandul de a face rau oamenilor nevinovati. Alti internauti povestesc ca individul s-ar afla sub influenta drogurilor, insa numai analizele pot dovedi aceasta ipoteza. Iata varianta IPJ Braila: „Un tanar de 20 de ani, din Braila, in urma unui conflict avut cu un barbat, in legatura cu un autoturism, l-a injunghiat pe acesta pe raza localitatii Cazasu.

Ulterior acesta s-a deplasat cu autoturismul pe centura municipiului, unde a intrat in niste pietoni, si-a continuat deplasarea in parcarea de la mall, unde a intrat intr-un grup de persoane. Acesta a fost retinut."

 

 

Autorul incidentului de la Braila Mall, in urma caruia sase braileni au ajuns in spital este brailean, se numeste Parfenie Marius Valentin si are de 20 ani.

La momentul atacului era beat si posibil drogat. Victima injunghiata se numeste Sava Marian, de 42 de ani, si este din Cazasu. Diagnostic preliminar: "multiple plagi hemitorace stang".

Tanarul cu intentii criminale se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Asta a aratat aparatul etilotest al politistilor. Avea 0,37 mg/l alcool in aerul expirat, fapt pentru care i s-au recoltat probe biologice pentru a se stabili alcoolemia exacta, dar si daca individul se afla sau nu sub influenta substantelor psihoactive.

De asemenea, era posesor de permis de conducere. Se pare ca incidentul nu se incadreaza in categoria atentatelor teroriste, potrivit primelor informatii. 

 

Individul cu pofta de sange a bagat in spital 6 persoane: 4 adulti si doi copii. Dintre acestea, 3 persoane adulte si cei doi minori sunt in stare stabila, cu politraumatisme survenite in urma accidentului rutier. Desi medicii continua investigatiile, important este ca nicio persoana din cele 5 lovite cu masina nu se afla in stare grava.

Persoana injunghiata se afla acum in sala de operatii. Alti martori sustin ca atacatorul s-ar fi prezentat la targul auto de pe Şos. Buzaului si ar fi plecat sa faca proba autoturismului impreuna cu vanzatorul. La sensul giratoriu de la Cazasu, l-ar fi injunghiat pe vanzator si l-ar fi dat jos din masina, dupa care a plecat in cursa nebuna.

 

 

Alte 4 persoane au mai ajuns la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Braila. Dintre acestea, una a intrat deja in sala de operatii pentru sutura de scalp, avand si fractura de humerus. O alta persoana se afla in Resuscitare, prezentand multiple fracturi de membre si oase ale fetei. Cei doi copii vor fi internati la Chirurgie infantila. Barbatul injunghiat a fost scos din sala de operatii si se afla acum in Terapie.

 

Se asteapta inca reactiile anchetatorilor, dar ne intrebam de ce suntem in aceasta situatie, mai ales ca inca nu s-au stins ecourile unui alt eveniment, cand un nemernic a intrat in plin intr-o statie de autobuz si a ucis mai multe persoane. La prima vedere pare a fi gestul unui drogat/beat/nebun care are permis de conducere si care "o facea pe interlopul" injunghiind pe cineva si furandu-i masina. (sursa: obiectivbr.ro; infobraila.ro)