Atentat cu bombă la Moscova! Un fost ofițer în serviciile de informații militare (GRU) a rămas fără picioare. Mașina în care se afla a sărit în aer

Autor: Laura Macovei

Un atentat cu bombă a avut loc în Moscova. Ținta a fost un fost ofițer al GRU

Sursa: BAZA

Un atentat a avut loc în dimineața zilei de miercuri într-un cartier rezidențial din nordul Moscovei, unde o mașină a explodat în momentul în care un militar rus și soția acestuia au intrat în vehicul.

Potrivit agenției de stat TASS, explozia a fost cauzată de detonarea unui dispozitiv exploziv. Militarul, identificat ca fiind Andrei Torgașov, șef adjunct al unei unități de telecomunicații din cadrul armatei, și soția acestuia au fost răniți grav.

Citește și: Noi bombardamente la granița României cu Ucraina! În Tulcea a fost panică generală, după ce autoritățile au emis un mesaj RO-Alert

Atentat cu bombă la Moscova

Incidentul a avut loc pe o stradă dintr-un cartier rezidențial din nordul capitalei ruse. Ministerul de Interne al Rusiei a confirmat că două persoane au fost rănite în urma exploziei și că aceasta a fost cauzată de detonarea unui obiect neidentificat. 

Potrivit unor surse ruse, explozibilul ar fi fost amplasat sub mașină, lângă scaunul șoferului, cantitatea de explozibil utilizată fiind echivalentul a jumătate de kilogram de TNT.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Adriana Simionescu a explicat ce se întâmplă, de fapt, între ea și soțul ei! Tânăra a făcut declarații, după ce s-a spus că ei s-ar fi despărțit. „Toată lumea se ceartă”

Andrei Torgașov, bănuit că ar fi implicat în războiul cu Ucraina

Andrei Torgașov, un fost ofițer în serviciile de informații militare (GRU), se află în stare critică la spital, având ambele picioare amputate. Soția acestuia a fost rănită de schije și se află, de asemenea, internată. În urma exploziei, alte cinci mașini din apropiere au fost avariate.

Surse apropiate anchetei sugerează că atentatul ar putea avea legătură cu implicarea lui Torgașov în războiul din Ucraina, acesta fiind membru al Districtului Militar de Nord.

Ministerul de Interne rus nu a furnizat alte detalii, iar autoritățile verifică posibilitatea implicării serviciilor secrete ucrainene, cunoscute pentru astfel de acțiuni pe teritoriul Rusiei.

Citește și: Un avion rusesc de pasageri s-a prăbușit lângă Moscova. La bordul acestuia erau trei membri ai echipajului care au decedat

Andrei Torgașov este șef adjunct al unității militare 33790, al 89-lea centru de comunicații prin satelit al Forțelor Armate Ruse, conform canalului de Telegram Readovka.

Anchetatorii ruși au deschis un dosar penal pentru tentativă de omor, însă nu exclud posibilitatea ca acesta să fie reclasificat drept atentat terorist, conform Kommersant.

 

 


Roberta regretă despărțirea de Sebastian, însă nu vrea să audă de o posibilă împăcare! Iată cum a reacționat fostul ei partener!