ATENTAT CU BOMBA MILITARA dejucat de SRI. Explozia ar fi ras TOT pe o raza de 350 m VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 03:11

Ora 3 dimineata. Cei de la SRI, care monitorizau clanurile interlope, observa cum trei indivizi dau tarcoale masinii lui Bogdan Mararu ca apoi sa plaseze ceva sub autoturism.

Ora 4 dimineata. Mai multe familii ce puteau fi in pericol sunt evacuate in mare taina, suspectii sunt prinsi, iar intreaga zona este imprejmuita de anchetatori. Pentru ca nu se stia daca este vorba despre o bomba, autoritatile din Neamt cer sprijinul genistilor din Bucuresti, care ajung la ora 10 si confirma existenta ei.

Potrivit celor de la SRI, bomba, care a fost montata sub masina, urma sa se activeze in momentul in care motorul era pornit.
Ca sa va faceti o idee, despre ce s-ar fi putut intampla, explozibilul avea echivalentul a 5.5 kilograme de TNT, iar daca ar fi explodat, tot ce se afla pe o raza de 350 de metri ar fi disparut de pe fata pamantului, spun specialistii. Prefectul a tinut sa linisteasca populatia.

Anchetatorii spun ca la mijloc sunt sase supecti: trei dintre ei au amplasat bomba, iar alti trei au coordonat actiunea.
Cu totii au fost dusi la sediul DIICOT Neamt, unde procurorii incearca sa puna cap la fac filmul atentatului dejucat.
Patru dintre suspecti au fost retinuti, iar la audieri a ajuns si Bogdan Mararu. Zbuciumul din lumea interlopa nemteana este cunoscut de ani buni. A inceput, se pare, in 2006, intre clanul Mararu si cel al lui Puiu Mironescu, prieteni buni la inceput.

Ore bune genistii au muncit la dezamorsarea bombei.
In tot acel timp, Bogdan Mararu a stat in preajma masinii. Abia pe la ora 13.00, dupa ce s-au asigurat ca nu mai e niciun pericol, specialistii i-au spus celui care urma sa fie tinta atentatului sa porneasca masina. Se pare ca cel care a coordonat antentatul este Dan Padurariu, un apropiat al clanului rival. Numele sau a mai aparut intr-un alt dosar celebru, cel al avocatului Teodorescu din Brasov, care a comandat asasinarea sotiei.

Fratele lui, Bogdan, a scapat doar cu rani, fapt ce i-ar fi nemultumit teribil pe cei care-l voiau mort.

Falau, proaspat eliberat dupa 3 ani de inchisoare pentru ca incendiase masinile fratilor, si pe capul caruia ar fi fost pus 1 milion de euro, s-a intors dupa gratii, de data asta, pentru ucidere. Puiu Mironescu, cel care i-ar fi dat arma, a fost pus sub acuzare pentru instigare la omor.


Atunci, reglarea de conturi dintre interlopi a dus la un cutremur fara precedent in Ministerul de Interne. Au cazut nume grele si vorbim aici despre Petre Toba, seful Politiei Romane, dar si despre Dan Fatuloiu, secretar de stat. Un personaj controversat, despre care s-a spus multa vreme ca ar fi avut legaturi stranse cu lumea interlopa, este Aurelian Soric, vecin de curte cu familia Mararu.

Compasiunea pana la lacrimi afisata pentru fratii Mararu, de pe urma carora ar fi strans o mica avere, l-ar fi costat fotoliul de la sefia IPJ Neamt.
O ancheta a superiorilor ar fi scos la iveala ca vecinii sai au fost, de-a lungul vremii, implicati in afaceri cu monede de aur vechi, masini furate si camata.